İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Irak'ta bomba eğitimi alan Kendal Demir'in Kuzey Irak'tan yasadışı yollarla Türkiye'ye geçtiği ve karayolu ile Güneydoğu'dan İzmir'e geldiğini tespit etti. Ekipler, İzmir'e bombalı eylem için gelen Kendal Demir'in Hatay semtinde kaldığı belirlenen hücre evine geçen 20 Ekim'de operasyon düzenledi. Bölücü terör örgütü PKK üyesi Demir, kıskıvrak yakalanırken; evde 10 kilogram plastik patlayıcı, 2 kalaşnikof tüfek, 8 el bombası ve elektronik düzenek ele geçirildi. PKK'lı teröristin İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirlendi.
Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, Kendal Demir'in Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince mayıs ayından beri arandığı ortaya çıktı. Örgütün dağ kadrosundan eğitim aldıktan sonra Aydın'ın Söke İlçesi Yenikent Mahallesi'nde yaşayan ailesinin yanına döndüğü belirtilen Demir'in, önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerinde yaz sezonunda ses getirecek bombalı eylem yapmayı planladığı; ancak gerçekleştiremeyince yeni eylem için İzmir'e geldiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Demir'in kullandığı malzemelerin, Manisa'da askeri araca saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı malzemelerle aynı özellikte olduğu anlaşıldı. 
Geçen 20 Ekim'den bu yana emniyette gözaltında bulunan ve işlemleri tamamlanan Kendal Demir, dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ve nöbetci sulh ceza hakimliğinde susma hakkını kullanan Demir, tutuklandı.
Editör: TE Bilişim