27 Mayıs tarihinde Manisa’nın Akselendi Mahallesi’nde A.Y. isimli şahıs Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına kendisine sahte altın satılmak sureti ile dolandırmak isteyen şahısların olduğu ihbarında bulundu. Mağdur ile birlikte Akselendi mahallesi Erişsan Kum Ocağı yol ayrımına giden jandarma ekipleri, A.A., H.U., E.U. ve S.U.  isimli şahısları kullandıkları araç ile birlikte yakaladılar. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada suç ve suç unsuruna rastlanmazken, araçta yapılan aramada, sağ ön koltuğun altına gizlenmiş poşet içerisinde 341 adet sahte altın ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındılar.

5 AYDA 246 BİN TL!
Altın dolandırıcılarının yöntemleri ise şaşkınlık yaratan cinsten. Çeşitli yollardan elde ettikleri kartvizitler ve telefon numaralarını kullanan dolandırıcılar, aradıkları kişilerle belirli bir süre telefon arkadaşlığı kurarak güvenlerini kazanıyorlar. Daha sonra bu kişilere, akrabalarının evlerinin yıkılması ile bulduklarını iddia ettikleri altınları düşük fiyattan satmayı öneriyorlar. Manisa’ya çağırdıkları mağdurlara buluşma sırasında 1 adet gerçek altın göstererek satacakları altının parasını peşin alıyorlar.

2015 yılında şimdiye kadar yaşanan 49 olayda 52 vatandaşın, toplamda 246 bin 400 TL dolandırdıkları tespit edildi. Yakalanan 65 şahıstan bir kişi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, bin 620 adet sahte altın ele geçirildi.

Editör: TE Bilişim