Emniyet Müdürü Ceren Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Ceren Akhisar’da yakılan kadın cesedi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceren yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “ Akhisar’da yakılan kadın cesedini aydınlattık. Bu konuda Manisa Asayiş Şube Müdürü Alpaslan Demiray ve ekibi çok başarılı bir çalışma sürdürdü. Cİnayetin aydınlatılmasında çevrede bulunan kamera görüntülerinin büyük faydası var. Akhisar İlçesi’nin tüm giriş çıkışlarındaki mobeseler ve güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Yaklaşık 400 kamera cinayetinin işlendiği tahmin edilen günden itibaren kayıtlarda ekiplerimiz inceleme başlattı. Bu sırada İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde kayıp olan işitme engelli Emine G. (21), isimli kayıp kızımızın Akhisar İlçesine giriş yaptığını tespit ettik. Kayıp kızımız Emine G. Akhisar’da başka bir işitme engelli kişilerle görüştüğünü tespit ettik. Savcılıktan alınan kararla Akhisar’da bir eve baskın düzenlendi. Kamera kayıtlarına takılan Saadet K. (26), Sevda K.(43), Murat K.(20) isimli şahıslar gözaltına alındı. Bu şahıslardan birisi bulunan kadın cesedini kendilerinin yaktıklarını ifade etti” dedi.

YENİ BİR CESET BULUNDU

Öte yandan dilsiz ve sağır zanlıların ifadeleri sonucunda ikinci bir cinayetin daha ortaya çıktığı bildirildi.

2013 yılı Aralık ayından bu yana kayıp olan işitme engelli Arif Altay'ın da (44) bu zanlılar tarafından öldürüldü bildirildi. Arif Altay'a ait cesedin ise yanarak can veren Emine Girginer'in cesedinin 100 metre ilerisinde bir tarlaya gömüldüğü ve yapılan kazı çalışmaları sonucu kemikleri bulunduğu açıklandı.

Olayla ilgili sağır ve dilsiz olan anne ve kızı tutuklanırken, olayla ilgisi olduğu düşünülen bir kişinin ise arandığı iddia edildi. 

Editör: TE Bilişim