Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Tekelliler mahallesindeki çiftçiler, hırsızlardan yana dertli. Aynı gece dört su dinamosu ile 100 litre mazot çalan hırsızlar hakkında jandarma soruşturma başlattı.
Şehzadeler ilçesi yeni yapılan cezaevi güzergahındaki Tekelliler mahallesindeki tarlalara hırsızlar girdi. Hırsızlar, dört su dinamosu ile 100 litre mazot çalarak, kayıplara karıştı. Olay öğle saatlerinde çiftçilerin tarlalarına uğraması ile ortaya çıktı. Gördükleri manzara karşısında şok olan çiftçiler, olayı jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Manisa Şehzadeler ilçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve oda yöneticisi Ethem Yasin de olay yerinde hazır bulundu.
Tarlasındaki dinamosu çalışan üretici Özden Gül, şöyle konuştu: “Cezaevi olduğundan beri mazotlarımızı çalıyorlar. Mağdur durumdayız. Bağa bekçi tuttuk. Üzümleri çalıyorlar, gece 4 dinamoyu çalmışlar, elektrik dinamolarını. Zor durumdayız, borçları ödeyemiyoruz, bir de hırsızlık olayları çıktı başımıza. Mağdur durumdayız, yetkililere sesleniyoruz, buna bir önlem alsınlar. 20-25 gündür bu olaylar devam ediyor. Özellikle görüş günlerinin olduğu zamanlar bu olaylar daha da artıyor. Millet mağdur durumda. Herkes şikayetçi. Dinamoları çalınan vatandaşlarımız var bunlara önlem alınmasını istiyoruz."
Şehzadeler İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire, jandarmanın olay yerinde inceleme yaptığını belirterek şunları söyledi: "Yöremizde bir takım hırsızlıklar başladı. Bunun sebebi şudur. Biliyorsunuz Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir olmasıyla birlikte iki koruma mahalli kuruldu. Koruma mahalleri şuan aktif halde değil. Tam oluşum safhasında. Yerleri, konumları bekçileri ekonomik konumları ile ilgili bir takım sıkıntılar var. Bu konuda yetkililerin bu korumalara yardımcı olup aktif hale getirmeli. Bu konuda çiftçilerimiz çok mağdur. Olay mahallinde 4 trafomuz çalındı. 100 litre civarında mazotumuz çalındı. Köy halkı burada. Biran önce korumanın aktif hale getirilip jandarmamız ile beraber bu ovanın güvenliğini sağlamalarını temenni ediyoruz.”
Öte yandan jandarma tarafından, çalınan su dinamolarının çevresindeki deliller toplanarak hırsız veya hırsızların yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim