ETHA'da yer alan habere göre, daha önce yerel seçimlerde yakıldığı öğrenilen binadaki yangına ilişkin polis "kasıt yok" iddiasında bulunurken, HDP'liler yaşananın bir sabotaj olduğunu kaydetti.

Soma Gaziosmanpaşa caddesinde bulunan HDP bürosu yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ve polis yangına müdahale ettikten sonra HDP yetkililerine haber verdi. Olayı duyar duymaz ilçe binasına gittiklerini belirten HDP yöneticileri büronun yakılmış olduğunu gördüklerini ifade etti.

HDP İlçe Başkanı Zabit İleri, "Biz geldiğimizde polisler inceleme yapıyorlardı. İlçe binasının kapı girişinin yan tarafındaki cam kırılarak parti binası ateşe verilmiş" dedi. Polisin parti binasında bulunan gazetelerin güneşten ısınmasından dolayı yangının çıktığını iddia ettiğini belirten İleri şunları söyledi: "Burada kasıt var kesinlikle, yangın gazetenin tutuşması ile başlamış olsaydı, kapıya, kapı koluna zarar verirdi. Ama, yangın kapı üzerinde bulunan bir pankart tutuşturulması ile başlamış. Ama yangın pankartın alt tarafından değil, üst tarafından başlamış ne tesadüfse. Bunu kimse kasıt yok diye geçiştiremez. Bu düpedüz bir saldırı ve sabotajdır. Genel olarak parti binalarımıza, silahlı saldırı ve kundaklama tarzı çok sayıda saldırı gerçekleştirildi. Buda partimizin büyümesini hazmedemeyen güçler tarafından yapılan bir saldırıdır. Bu saldırılar asla bizleri yıldıramayacaktır."  

Editör: TE Bilişim