HABER - GÖRÜNTÜ:CEMİL SEVAL - MERT DEMİR

İddiaya göre olay Cuma Namazı çıkışında Topçuasım Mahallesi İzmir Caddesi üzerinde bulunan Hacı Yahya Camii üzerinde meydana geldi. İran Nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilen 1 erkek ve ikisi bayan 3 kişi ellerinde bulunan Kuran-ı Kerim ve kolonya ile caminin önüne geldiler.

Şahısların Hacı Yahya camiinde bulunan vatandaşların namazdan çıktıları sırada ellerinde bulunan kolonya ile Kuran-ı Kerim’i yaktıkları iddia edildi.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Durumu gören vatandaşlar hemen olaya müdahale etti. Olay yerinde bulunan İranlılar, çevredeki vatandaşlar tarafından darp edildi. Cami çevresinde bulunan vatandaşlar olayı görür görmez şahısların üstüne yürüdü.

POLİS KURTARDI

O sırada Cuma namazını kılmak için camiye gelen bazı emniyet mensupları olaya hemen müdahale etti. Polisler olay yerine takviye kuvvet istedi ve Kur'an-ı Kerim yaktıkları iddia edilen 3 şahsı göz altına alarak olay yerinden uzaklaştılar.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Polis tarafından gözaltına alınan şahıslar Manisa Devlet Hastanesine götürüldü. Sağlık kontrolünden geçen şahıslar hastane önünde kendi dillerinde 'Kur'an-ı Kerim yüzünden ailemizi kaybettik' diye slogan attılar. Şahıslar daha sonra Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

BUNLAR DİLENCİ

Olaydan sonra açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Şahısların sorgusu devam ediyor. Bunların dilenci ve düşkün olduklarını tahmin ediyoruz. Ayrıca akli dengelerinden de şüphemiz var" dedi.

Olaydan sonra İl Emniyet Müdürü Ceren, Hacı Yahya Camisi önüne giderek incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla görüştü.

Editör: TE Bilişim