Ahmet ÜNSAL/Manisa
Hayat kurtaran bu olay Yunusemre İlçesi 3819 sokak üzerindeki bir çiğ köftecide yaşandı.

SİPARİŞİ BEKLERKEN YERE YIĞILDI 
Manisa’da arkadaşı ile birlikte çig köfte yemeğe giden Suphi Egemen Ortaokulu son sınıfı öğrencisi Bahar Şener sipariş beklerken aniden fenalık geçirerek nefes alamamaya başladı. 
Olduğu yere yığılan küçük öğrenciye çiğ köfteci Özkan Emre Çal müdahale etti. Mekandaki onlarca müşterinin şaşkın bakışları arasında küçük öğrenciyi kucaklayan Özkan Emre Çal, mekan dışına çıkartarak hava almasını sağlayama çalıştı. Nefes almakta güçlük çekmeye devam eden küçük öğrencinin ağzını açtı ve dilinin boğazına doğru kaçtığını fark etmesiyle birlikte  müdahalede bulunarak boğazına elini sokup dili geri çıkartmayı başardı. Ölümle burun buruna gelen öğrenci bu müdahalenin ardından nefes almaya başladı. Olayın yaşandığı anlarda da herkes cep telefonlarından 112’yi arayarak ambulans talebinde bulundu.
Olay yerine gelen 112 ekipleri ise öğrenciyi hastane ortamına taşıdı.

“BENİ HAYATA DÖNDÜREN ÇİG KÖFTECİ ABİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Çiğ köftecinin yaşamsal müdahalesiyle birlikte hayata döndürülen 13 yaşındaki Bahar Şener ise ambulansa bindirilirken;
“Çok yoğun sınav stresi altındayım. Anlayamadığım bir şekilde nefes alamamaya başladım. Kim ve nasıl müdahale ettiğini bilemiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi
Çiğ köfte işletmecisi Özkan Emre Çal ise “Küçük öğrenci mekana arkadaşları ile birlikte geldi. Çiğ köfte siparişi verip oturdular. Yanındaki arkadaşları ‘Yetişin arkadaşımıza bir şey oluyor’ demesiyle çiğ köfte işimi bırakıp koştum. Uzun bir süre nefes alamadı fakat daha önceden aldığım ilk yardım dersleri aklıma geldi hemen ağızını açıp diline baktım boğazına doğru kaçan dilini öne çıkartarak nefes almasını sağladım. Nefes almaya başladığında bende derin bir nefes aldım.” dedi.











 

Editör: TE Bilişim