CHP'nin konvoyuna yapılan saldırıdan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklamada bulundu.
Artvin Valisi'nden aldığı bilgileri aktaran Özel, en önde giden aracın şoförün ağır yaralandığını, konvoya roketatarlı saldırı planlandığını söyledi.
Özel'in açıklamalarından satır başları; 

"Sayın Genel Başkanımıza yapılan suikast girişimi, demokrasiye yapılmış saldırıdır"
"Terörün amacı halkı eve siyaseti Ankara'ya hapsetmektir dedik ve öyle yola çıktık. Teröre inat demokrasiye sahip çıkacağız"
"iki ayrı çatışma yaşandığı ve bir roketatar saldırısının etkisiz hale getirdiği söylendi" 
"Demokrasiye sahip çıkana saldırı yapılıyor. Darbeye karşı demokrasiyi savunduk meclisi vurdular. Teröre karşı demokrasiyi savunduk Genel Başkanımıza saldırıldı. Herşeye rağmen bizler demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasiyi savunduğumuz için demokrasi karşıtlarının hedefi haline geliyoruz" 
" Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı teröristlerin hedefi oluyorsa bu demokrasi karşıtlarının, teröristerin nasıl rahatsız olduğu anlamına gelir" 

“BU SUİKAST GİRİŞİMİ’NİN NEDENİ KILIÇDAROĞLU’NUN VE PARTİMİZİN TERÖRE KARŞI NET TAVRIDIR”
 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin yaptığı basın açıklamasında "Ağır makinalı silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevziinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığı Sayın Genel Başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre veya biraz daha fazla mesafedeyken konvoyun durduğu CHP konvoyunu koruyanların isabet aldığını konvoyun kendisinde herhangi bir isabet olmadığını anlıyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP konvoyuna yapılan saldırı, sayın genel başkana yapılan suikast girişimi doğrudan demokrasiye, Türkiye'ye yapılmış. Demokrasinin yanında terörün karşısında duran bir ana muhalefet liderine yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim