Kaza, dün gece saat 23.00 sıralarında Manisa’nın Alaşehir ilçesi İstasyon Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarında meydana geldi. İddialara göre, 45 KB 5286 plakalı motosikleti kullanan 16 yaşındaki Sadık Y., aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle özel bir akaryakıt istasyonunda çalışan ve işten çıkıp evine gitmek üzere yolun karşısına geçmeye çalışan 47 yaşındaki Raşit Şentürk’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle kaskı bulunmayan motosiklet sürücüsü Sadık Y ile işten evine giden yaya ağır yaralandı. 112 Acil tarafından Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırılan iki yaralı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İLÇE EMNİYETİ AİLELERİ UYARDI
Yaz ayları başından bu yana özellikle motosiklet sürücüleri üzerindeki denetimlerini artıran Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü motosiklet sürücüleri ve ailelerine yeni uyarılarda bulundu. Alaşehir merkez ve tüm mahallelerinde 13 bin tescilli motosikletin bulunduğunu ve bunların yaz-hasat mevsimi nedeniyle yoğun olarak trafikte olduklarını hatırlatan yetkililer, motosiklet sürücülerinden tescilsiz, ehliyetsiz ve kasksız araç kullanmamalarını ve aşırı süratten kaçınmalarını istedi. Denetimlerin devam edeceğini belirten yetkililer, ailelere 18 yaşından küçük ve ehliyetsiz çocuk ve yakınlarının motosiklet kullanmalarına izin vermemelerini tavsiye etti.

Öte yandan Alaşehir’de son günlerde yapılan sıkı denetimler sonrasında kask kullanım oranının yüzde 80’e ulaştığı gözlendi.


KAZA ORANI ALAŞEHİR’DE YÜKSEK
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Alaşehir’de motosiklet kazası oranlarının diğer yerleşim birimlerine göre daha fazla olduğu öğrenildi. Türkiye ortalamasının yüzde 14 olduğu motosiklet kaza oranlarında Alaşehir’de bu oranın yüzde 20’lerde olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim