HABER - GÖRÜNTÜ:CEMİL SEVAL - MERT DEMİR

Edinilen bilgilere göre Yunusemre İlçesi’nde 5M Migros alışveriş merkezinin havalandırma borularından içeri giren Ahmet Bayrak (50) ve Bekir Şimşek (48) isimli iki kişi alışveriş merkezini soymak istedi.

Hırsızlar alışveriş mağazasındaki ana kasaya ulaşmış olsalardı oradaki 500 bin TL’yi alacaklardı. Hırsızların yakayı ele vermesinin nedeni ise kasayı parçalamakta kullandıkları oksijen kaynağından sıçrayan kıvılcımın şirketin alarm merkezine ‘Yangın’ ihbarı olarak algılaması üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis birimlerinin kaynak kokusuna doğru yönelmesi üzerine hırsızlar para dolusu çantaya yakalanmalarıyla sonuçlanmasına neden oldu. Kaynak kokusunun izini süren Manisa Asayiş Şubesine bağlı hırsızlık birimi ekiplerinin hırsızlara ulaşmasıyla son bulan ilginç hırsızlık olayı dün gece yarısı meydana geldi. Günler öncesinden Antalya’dan kalkıp Manisa’ya gelen şehirde bir otele yerleşen hırsızlar Ahmet Bayrak ve Bekir Şimşek, diğer işlerinde olduğu olay öncesi plan yaptı. Üç gün boyunca Migros mağazalar zincirinde incelemelerde bulunan hırsızlar, mağazanın saat 22:00’de kapanmasıyla birlikte yanlarında mağazanın arka bölümünde bulunan havalandırma kısmına gelerek burada yanlarında getirdikleri makaslarla havalandırma bölümünü parçaladılar.Oksijen kaynağı ve diğer malzemeleri ile birlikte havalandırma boşluğunda bir saatlik bir ilerleme sonucu kasanın bulunduğu 2. Kata ulaştılar. Oksijen kaynağı ile kasayı parçalayan hırsızlar yanlarında getirdiği poşetlere koyduktan sonra ellerini kollarını sallayarak geldikleri havalandırma boşluğuna yöneldikleri sırada karşılarında polisi görünce donup kaldılar.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmasını yürütürken öte yanda hırsızların asıl ana kasada bulunan 500 bin TL ulaşılamaması olayın ikinci sevindirici boyutu olduğu belirtildi.

Hırsızlar adliye soruşturması öncesinde sağlık raporu için getirildikleri hastanede olayı haber haline dönüştüren gazetecilere “Bizi bırakın bizim çaldığımız küçük bir şey siz asıl büyük hırsızlara bakın” diyerek tepki gösterdiler.

Editör: TE Bilişim