11 Kasım Cuma günü saat 22.00’da işe gitmek üzere evden ayrılan Muharrem Samtaş  bir daha eve dönmedi. Samtaş’ın 12 Kasım Cumartesi günü Dağmarmara Karaköy’de bir düğüne katıldığı öğrenilirken, Samtaş’ın düğünde arkadaşlarına "Yarım saat sonra geliyorum" dediği ve kendisinden bir daha haber alınamadığı ifade edildi.

Turgutlu'daki bir ekmek fabrikasında çalışan Muharrem Samtaş, geçen 12 Kasım'da kırsal Karaköy Mahallesi'nde, bir arkadaşının düğününe katıldı. Samtaş, saat 23.30 sıralarında işe gitmek üzere düğünden 45 TN 275 plakalı otomobiliyle ayrıldı. Ancak işe gitmeyen Samtaş'tan bir daha da haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları durumu polis ve jandarmaya bildirip, kayıp başvurusunda bulundu. Güvenlik güçleri Samtaş'ın cep telefonundan en son ertesi gün sabah saatlerinde Çatalköprü Mahallesi yakınlarından sinyal alındığını belirledi. 
Bunun üzerine Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü'nden yardım istenerek bekar olan Samtaş'ın bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Düğünden ayrıldıktan sonra en son aynı işyerinde çalışan bir arkadaşıyla telefonda görüşüp, yarım saat kadar sonra geleceğini söylediği öğrenilen Samtaş'ın bulunması için geniş bir bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarına bir helikopterle havadan da destek verildiği bildirildi. Samtaş'ın hayatından endişe eden yakınları, yerini bilen veya görenlerin en yakın polis veya jandarma karakoluna bilgi verilmesini istedi.

Kaynak: iha