HABER:SERKAN ÖZCAN

Edinilen bilgilere göre, M.M’yi cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Telefondaki şahıs M.M.’ye, kimlik bilgileri ve telefon numarasının terör örgütü mensuplarınca ele geçirildiğini ve yakalanmaları için operasyon yapılacağını söyledi. Yapılacak operasyonda kullanılmak üzere evinde bulunan para veya ziynet eşyalarını kendilerine verilmesini isteyen dolandırıcı, operasyondan sonra altınların tekrar iade edeceklerini söyleyerek M.M.’yi ikna etmeyi başardı.  
Dolandırıcı tarafından yönlendirilen yaşlı adam, evindeki altınları bir poşete koyarak kapı önünde dolandırıcıları beklemeye başladı. Evin önüne gelen sahte polis olarak kendini tanıtan dolandırıcı içerisinde 150 bin TL değerinde altın bulunan poşeti kendi eliyle dolandırıcıya teslim etti. Altınları alan şahıs hızla uzaklaştı.
Eve döndüğünde durumu eşiyle paylayan M.M. dolandırılmış olabileceğinden şüphelenerek polise başvurdu. Polis merkezinde başından geçenleri anlatan M.M.’nin ifadesi üzerine harekete geçen Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri altınları alan dolandırıcılar için arama ve yakalama çalışması başlattı.
Editör: TE Bilişim