KUYUMCUDAKİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...


Manisa’nın Muradiye Mahallesinde 24 Mayıs tarihinde NF Kuyumculukta meydana gelen olayda müşteri olarak kuyumcuya giren biri çocuklu 4 kadın, 10 dakikada 3 bilezik, 4 alyans ve 1 küpe çaldı. Kuyumcuya tek tek gelen ve birbirlerini tanımıyor gibi davranan 4 kadının, toplam değeri 7 bin TL civarında olan ziynet eşyalarının çalışı ise kuyumcudaki 2 farklı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan olayda, kuyumcuda çalışan Sinan Atsan müşterilerin istedikleri ziynet eşyalarını tezgaha çıkarırken, iç tarafta bulunan 2 kadın alyans ve küpelerle ilgileniyor. Bu sırada kapı tarafında bulunan 2 kadında bilezik ve alyanslarla ilgileniyor. İç tarafta bulunan 2 kadın sürekli olarak tezgahtarı oyalarken, kapı tarafında bulunan iki kadından biri çaldıkları ziynet eşyalarını kucağındaki bebeğin altına sakladı. Kapı tarafında bulunan kadınlar daha sonra kuyumcudan çıkıp bir süre vitrinde bakmaya devam ederken soğukkanlılıklarıyla dikkat çekti. Diğer iki kadın da bir süre sonra sonra kuyumcudan ayrıldı. Kadınların kuyumcudan ayrılmasının ardından altınları yerine koyarken ziynet eşyalarının çalındığını fark eden Sinan Atsan güvenlik kameralarını izledikten sonra durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma tarafından teşhis edilen 4 kadının yakalanması için ise çalışmalar başlatıldı.
Kuyumcuda çalışan Sinan Atsan ise, hırsızlığın yaşandığı gün kendisinin tezgahta olduğunu belirterek o anları şöyle anlattı:
“4 kişi iki ekip olarak ayrı ayrı gelerek bir birlerini tanımıyor gibi yaparak gibi göründüler. Önce ikisi alyanslarımıza bakarken diğerleri de küpe sordular. Ardından arkadan gelen iki kişi bilezik çeşitlerini istedi. Öbür iki kişi bileziklere bakarken beni oyaladılar. Bileziklere bakan şahıslardan biri elindeki bebeğin altına koydu altınları. Sürekli çapraz sorular sordular. O sırada öbür taraftakiler sorunca altınları çaldılar. Bilezikleri yerine koyarken sayımda fark ettik. Hemen ardından güvenlik kamerasına baktık. Zaten şahıslar çıktıklarında hemen araçla uzaklaştılar."
Kuyumcunun sahibi Fırat Satmaz ise, “Olay günü ben yoktum. Hal ve hareketlerinden belli bir tecrübe artık bu. Çalınan bileziklerin tanesi bin 800 lira. Toplamda 6 bin 800 liralık bir altın çalındı. Şu an Jandarma ekipleri İzmir tarafında bir çalışma yapıyorlar” dedi.

Editör: TE Bilişim