Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Alaşehir’de artan dilencilere yönelik zabıta ekipleri operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor.
İşlerinde profesyonelleşen dilenciler zabıtaları gördüklerinde asıl amaçlarını gizlemek için incik ve boncuk satmalarına kanmayan ekiplerin; bu kişiler üzerinde yapılan üst aramalarında ise kayıt dışı kazandıkları paraların el konulmaması için periyodik aralıklarla, aracıları vasıtasıyla topladıkları paraları işbirlikçilerine transfer ettikleri tespit edildi.
Vatandaşları uyaran Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sokaktaki ekiplerimiz marifetiyle yapılan denetimlerimizde rastladığımız şahısların arşiv kayıtlarını incelediğimizde sürekli aynı suçlardan sabıkalı olanlara defalarca rastlıyoruz. Bu da demek oluyor ki; temiz vicdanlı halisane düşünen vatandaşlarımızın din ve vicdan duygularını istismar eden kişilerin artık bunu bir meslek halini getirmelerine maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Bu nedenledir ki, iyi niyetli olan hayırsever hemşerilerimizden isteğimiz, tanımadıkları kişilere güvenmeyerek yardımlarını gerçek ihtiyaç sahibi olan civarındaki mağdur vatandaşlara yapmaları yönünde olacaktır.” dedi.
Editör: TE Bilişim