Alaşehir'i 17 kilometre mesafedeki kırsal Kavaklıdere Mahallesi'nde 15 yıl önce yaptırılan Belediyeye'ye ait yarı olimpik yüzme havuzu tesisi bir süre önce bakımsızlık ve gerekli hijyenin sağlanamaması nedeniyle kapatıldı. MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, mahalleliden gelen talep üzerine harekete geçip, atıl durumdaki tesisi Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle yeniledi. Tesisteki, kademeli olarak 1.50 metre, 1.10 metre ve 50 santimetre derinliğe sahip yüzme havuzu, hemen yanındaki çocuk havuzu, ıslak zeminler soyunma kabinleri, şezlonglar baştan aşağıya yenilendi. Gerekli hijyenin de sağlanmasının ardından Kavaklıdere Yüzme Havuzu Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Halis Yörür, Alaşehir Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Uğur Güzel, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ali Uçak, "Göreve ilk geldiğimiz gün, 'Vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapacağım' diye söz vermiştim. Allah bizlere bu hizmetleri Kavaklıdere Mahallemiz'e de sunmayı nasip etti. Tesisimizin tüm Alaşehirli hemşehrilerime hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından, açılışa katılan vatandaşlar, kurdelesi kesilerek hizmete açılan yüzme havuzuna girerek, yüzdü.

Kavaklıdere Yüzme Havuzu Tesisi her gün 10.00 - 23.00 saatleri arasında hizmet verecek. Giriş ücreti olarak 12 yaşından büyüklerden 5 TL alınacak olan havuz çarşamba ve cumartesi günleri sadece kadınlara hizmet verecek.

Editör: TE Bilişim