Alaşehir’de daha önce temeli atılan ancak tamamlanamayan Alaşehir Kız Kur’an Kursu ve Kız Yurdu inşaatı 2016 yatırım planına alındı. 2016 yılında tamamlanacak olan Kız Kur’an Kursu ve Kız Yurdu binası için bir milyon 300 bin TL ödenek ayrıldı.

Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker ve Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin Ankara’ya giderek yarım kalan Kız Kur’an Kursu ve Kur’an Yurdu için ödenek sözü aldı. 2016 yatırım programı çerçevesinde bir milyon 300 bin TL ödenek gönderilecek.

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Rıza Peker, "Kaymakam Osman Bilgin ile beraber Ankara’ya yaptığımız ziyarette Diyanet İşleri Genel Müdürü Kemal Uludağ’dan Kız Kur’an Kursu ve Kız Yurdu için ödenek sözü aldık. Alaşehir’e yapılacak yatırımlar ve yarım kalan yatırımların tamamlanması için ödenek çıkartmaya gittik. Milletvekillerimizin desteği ile istediğimiz destekleri birer birer alıyoruz. Bu ziyaretimizde milletvekilimiz İsmail Bilen, kaymakamımız Osman Bilgin, Diyanet İşleri Daire Başkanımız Ünal Kaya ile beraber Diyanet İşleri Genel Müdürümüz Kemal Uludağ’ı makamında ziyaret ettik. İlçemizde temeli atılarak yapımı tamamlanamayan Kız Yurdu ve Kız Kur’an Kursu inşaatının tamamlanması için ödenek sözü aldık. Genel müdürümüzün talimatlarıyla yarım kalan inşaatımızın 2016 yılı içerisinde tamamlanması için ihtiyaç olan bir milyon 300 bin TL ödenek sözü aldık. Bünyesinde 120 kişilik kız öğrenci yurdu, 150 kişilik toplantı salonu, Kız Kur’an Kursu bulunan 5 katlı binamız 2016 yılı içerisinde tamamlanacak. Binanın hizmete girmesiyle ilçemizde kız öğrencilerimizin barınma sorunu tamamen ortadan kalkacak." dedi.

Editör: TE Bilişim