Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ilçedeki engellilere yardımlarını sürdürüyor.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ilçedeki engellilerin ihtiyaçları bir bir gidermeye devam ediyor. Alaşehir’de oturan evli iki çocuk babası 43 yaşındaki Süleyman Dikici’nin arızalanan engelli aracının yerine yeni akülü engelli aracı Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban tarafından hediye edildi.

HAYATI DRAMLARLA DOLU

1972 doğumlu Süleyman Dikici’nin hayatı dramlarla dolu. Henüz 18 yaşındayken 1990 yılında 13 metre yükseklikten düşerek 18 ay boyunca yatağa mahkum kalan Süleyman Dikici büyük bir azimle yataktan kalkmayı başardı. Askerliğini Siirt’te jandarma komando olarak yapan Dikici 1999 yılında evlendi. 2000 yılında Alaşehir Devlet Hastanesinde Güvenlik görevlisi olarak çalışma hayatına yeniden başlayan Dikici 2007 yılında aniden geçirdiği bir felç sonrası yatağa mahkum kaldı. 2001 yılında felçliyken geçirdiği epilepsi rahatsızlığı sonrası malulen emekli olmak üzere heyet raporu alan ve emekliye ayrılan Süleyman Dikici’nin emekli maaşı 2013 yılında SGK tarafından kesildi. 36 aydır emekli maaşını da alamayan Dikici engelli aracı ile iş arama çalışmalarına başladı. İş bulamayan Dikici daha sonra evde bakım yasasından faydalanarak aldığı aylık 830 TL maaşla 300 TL’lik ev kirası, ev ihtiyaçları ve iki çocuğunun okul masraflarını karşılamaya çalışırken, yıllardır kullandığı engelli aracı da arıza yaparak evden çıkamaz duruma geldi.

Durumunu Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a ileten Süleyman Dikici’nin talebine anında yanıt veren Başkan Karaçoban akülü engelli aracını Alaşehir Belediye Meclis üyesi ve Başkan Vekili Hasan Alıcı ile göndererek Dikici’nin yaşadığı acıları biraz olsun hafifletmiş oldu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Süleyman Dikici’nin hikâyesi tarafımıza bildirilmesinden dolayı duyduğumuz üzüntü ile karınca ve kaderince çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik ve engelleri birlikte aşalım istedik.” dedi.

Editör: TE Bilişim