Alaşehir İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, binalarının yetersiz olduğu, dersliklerin öğrencilere yetersiz kalacağı gerekçesiyle, başka bir okulda eğitim verilmesi talebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, geçici bir çözüm olarak bazı derslikleri boş olan 19 Mayıs Ortaokulu'nun incelenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfettiş talebinde bulundu. Bu konuda henüz belirsizlik sürerken, Alaşehir 19 Mayıs Orta Okulu'nda bu sabah eğitim ve öğretim protestoyla başladı. 
Okul Aile Birliği üyesi Selen Öküzcüoğlu, okul merdivenine çıkarak yaptığı konuşmada, 1954 yılından beri var olan okullarının geçici olarak da olsa İmam Hatip Ortaokulu olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, aksi durumda 19 Mayıs Ortaokulu'nun eğitimdeki başarısının da düşeceğini savundun. Öküzcüoğlu, iki okulun aynı binada eğitim vermesinin başarıyı olumsuz yönde etkileyeceğini öne sürerek, öğrencilerden ve velilerden imza kampanyasına destek vermelerini istedi. 19 Mayıs Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Özlem Ahir de, "Okulumuzun İmam Hatip Ortaokulu yapılacağı yönünde duyumlar aldık. İmam Hatip okullarına karşı değiliz ama 1954 yılından bu yana eğitim veren bu okulda eğitim gören öğrencilerin durumu ne olacak? Okulumuz Alaşehir’in en eski okullarından birsidir. Eğitim alanında başarısı çok yüksek olan elit bir okuldur. İmam Hatip Ortaokulu’nun geçici olarak bile gelmesi başarıyı olumsuz yönde etkileyecektir. İki okulun aynı binada eğitim görmesi başarı oranını düşürecektir. Bu açıdan okulumuza dokunulmasını istemiyoruz. Bu amaçla imza kampanyası başlattık. Toplanan imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceğiz."dedi.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir yaptığı açıklamada, "İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’nden bize yer darlığı yönünde bir talep geldi. Biz de 7 dershanesi boş durumda olan 19 Mayıs Ortaokulu'muzun incelenmesi yönünde ilden müfettiş talebinde bulunduk. Geçici bir çözüm olarak düşündüğümüz bu çalışmada henüz bir gelişme yok. Müfettişin raporu doğrultusunda karar verilecek." dedi.

Editör: TE Bilişim