Alaşehir’de iki gencin bonzai yüzünden ölümün eşiğine gelmesi Alaşehir Ülkü Ocaklarını hareketlendirdi. Gençleri bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutmak için harekete geçen Ülkü Ocakları çeşitli etkinliklerle gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlıyor.

Alaşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Turan, “29 Kasım tarihinde bir internet sitesinde ‘Alaşehir’de 2 genç bonzaiden ölüyordu’ başlıklı haberi okuduğunda bu illetin bir kez daha ne kadar kötü ve ölümcül olduğunu ‘Gençlere ve kamuoyuna nasıl anlatabiliriz’ diye yola çıktıklarını ve değişik billboard, reklam, raket reklam, radyo reklamı, şehrin farklı yerlerine afişler asarak ve en çok sosyal medyayı kullanarak duyurmaya çalıştıklarını söyledi.


Başkan Turan, “Öncelikle bir eğitimci olarak gençlerimize doğru bilgileri önce aileler, sonra öğretmenler, sonra da toplumun doğru yönlendirmesi gerekiyor. Uyuşturucu maddeler; insanın akıl, zihin ve vücut sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucu, kişiyi ailesinden, işinden, toplumdan uzaklaştırıp, yalnızlığa, bunalıma ve ölüme götürüyor.” dedi.


Türk Gençliğini bekleyen en büyük tehlikelerden birisinin bu uyuşturucu illeti olduğunu ifade eden Hakan Turan, “Gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Alaşehir Ülkü Ocakları bünyesinde alanında uzman kişilerce eğitim seminerleri düzenliyoruz. Gençlerin boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri için Ülkü Ocakları binasında kütüphane oluşturduk. Bunun yanısıra okul saatleri dışında gençlerin ücretsiz internet hizmeti hatta belirli aralıklarla sinema filmlerine gençleri götürüyoruz, çiğ köfte geceleri düzenliyoruz.” diye konuştu.


Geleceğin teminatı olan gençleri kötü alışkanlıklardan olabildiğince uzak tutmak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini dile getiren Başkan Turan konuyla ilgili tüm Alaşehir halkından destek beklediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim