Manisa merkez ve ilçelerinde gazi, şehit yakınlarını ziyaret ederek talep ve sıkıntılarını dinleyen Türkiye Harp Malülleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetim kurulu üyeleri, Alaşehir'in Killik Mahallesi'ndeki İstiklal Şehitliği'nde incelemede bulundu. Başkan Taydaş, şehitliğin elektriğinin Tedaş tarafından kesildiğini söyledi. Şehitlik geceleri karanlığa gömülürken, bakımsızlıktan adeta çöp alanına dönmüş durumda olduğunu aktaran Taydaş, "Şehitlikte karşılaştığımız görüntü yürekleri burkacak, akılları durduracak kadar vefasızlık. Şehitlerimize vefamız bu şekilde mi olmalı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız." dedi.

Alaşehir Killik İstiklal Şehitliği'nde üç şehit kabrinin bulunduğunu dile getiren Taydaş, "Şehitlikte şehitlerimizden Kemaliyeli Abdullah Çetin ile Bayram Ali Hoca yatmaktadır. Bu şehitlerimiz 28 Temmuz 1920 tarihinde Yunan askerleri tarafından vahşice öldürülmüşler ve ardından yetkililer tarafından bu şehitliğe defnedilmişlerdir. Manisalı şehidimiz Topçu Uzman Çavuş Hüdaverdi Özkan ise 1970 doğumlu olup 1998 yılında terörle mücadele kapsamında şehit düşmüştür. Vatan savunması yolunda canlarını ortaya koymuş bu üç kahraman şehidimize vefa böylemi olmalı? Bunun hiç bir bahanesi, gerekçesi olamaz. Vefasızlığa dur denmeli." diye konuştu.

Taydaş, şehit babası Selahi Özkan'ın durumu Alaşehir Kaymakamlığına ilettiğini ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadığını dile getirdi. Taydaş, "Şehit babası durumu Kaymakamlığa kadar ilettiklerini söylüyor, fakat hiçbir gelişme olmadığını tarafıma ilettikten sonra elektriğin kesilme nedeniyle alakalı özel statüde bir yer olması neden gösterilerek elektrik verilmediğini söylemişler kendisine. Böyle bir şey olabilir mi? İstiklal şehitlerinin dile getirilmesine rağmen başvurunun ardından yapılan bu çirkin gerekçe ve yaklaşıma kim cevap verecek? Terör şehidimizin babası hayatta olması nedeniyle oğlunun da yattığı şehitliğe sahip çıkmak adına derdini bana anlatıyor. İki istiklal şehidimizin ve bir terör şehidimizin yattığı şehitlik pislik içinde kapısından girişte ise merdiven bile olmadığı gözlerden kaçmıyor. İstiklal şehitleri unutulmuş onlar hayatlarından vazgeçmeyi göze almışlar ama biz yattıkları yere bile sahip çıkamamışız. Şehidimizin iyi ki babası yaşıyor da bu durumu bana iletti. Yoksa vatanı bize emanet edenler çoktan unutulup gitmiş gibi görünmüyor mu? Bir an önce yetkilileri göreve çağırıyoruz. Düzeltin o şehitliğin halini." dedi.

Editör: TE Bilişim