TOKİ tarafından Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yapılması planlanan 3 bin 750 konut için belirlenen Ilgınköy Merasında DSİ yetkilileri tarafından etüt çalışmaları yapıldı.

İzmir DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Alaşehir’in Ilgınköy Merasındaki 650 dönümlük alanda incelemeler yapıldı. TOKİ alanında yapılan incelemeye Alaşehir AK Parti ilçe başkanı Rıza Peker, İzmir DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk de katıldı.

Alaşehir Belediyesinin 4 Ocak 2016 günü yapılan meclis toplantısında 25 üyenin oy birliği ile Ilgınköy Mahallesinde bulunan 650 dönümlük alan kentsel dönüşüm alanına dönüştürülmüştü. Meclis kararının oy birliği ile yerleşim alanına dönüştürülen alanda, ilgili kurumlar incelemeler yaparak kurumlarıyla ilgili raporları hazırlayacaklar.

DSİ İzmir Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve ekibi tarafından bölge hakkında rapor hazırlanması için incelemeler yapıldı. Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker, "Ankara’da bakanlarımız ve milletvekillerimiz destekleri ile yapılan çalışmalarımız doğrultusunda, yaptığımız girişimler sonucunda TOKİ Genel Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret ettik. TOKİ genel müdürümüzden olumlu cevap alınca, çalışmalarımızı başlattık. Belediye meclis üyelerimizde oy birliği ile alanı kentsel yerleşim alanına aldılar. Şimdi bu alanda konut yapımı için ilgili kurumların onay vermesi gerekiyor. Bu bağlamda DSİ İzmir Bölge Müdürümüz Hayati Çelenk ekibiyle bölgede incelemeler yaptılar. Raporları hazırlayıp, bize gönderecekler. İlk izlenimlerimiz olumlu. İnşallah konut yapımına en kısa zamanda başlayacağız." dedi.

Editör: TE Bilişim