Bahçeşehir Koleji Alaşehir Kampüsü Tiyatro Kulübü'nün, Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlediği 'Bir Garip Orhan Veli Şiir Dinletisi'ni Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İzmir LÖSEV Temsilcisi Gamze Berçin Edirne, öğrenci velileri ve vatandaşlar izledi. Dinletide Şair Orhan Veli'nin hayatı şiirleriyle anlatıldı. Şair'in İstanbul Türküsü, Kitabe-i Sengi Mezar, İstanbul'u Dinliyorum, Ben Orhan Veli, Dalgacı Mahmut, Yaşamak, Baharın İlk Sabahları Hürriyete Doğru, Gün Olur, Değil, Anlatamıyorum, Güzel Havalar gibi şiirleri seslendirildi. Geceye tango ve müzik gösterisi ayrı bir renk kattı.

Bahçeşehir Koleji Alaşehir Kampüsü Müdürü Aslı Eşsiz, "Tiyatro yaşamın canlı öyküsüdür. Gerçekliği aktarıp yaşatırken, varlığımızı hayallere ve ütopyaya yöneltir. Başka sanatlar gibi tiyatro da bir bakış havarisi, bir toplum ve eğitim hizmetkarıdır. Ulusal uyum uğruna, dünya barışı için, her yerde tiyatroyu güçlendirmek hepimizin görevidir. Bu uğurda birleşmek, tiyatroyu geliştirmek hiç de zor değildir. Kurumumuzda sanata özellikle önem verilmektedir. Bugün sanatın bir dalını sizlere sahnelemekteyiz. Bu çalışmada emeği geçen okulumuz tiyatro kulübü öğrencilerine ve kulüp öğretmenlerimize, geceyi renklendiren Quartet ekibine katkılarından dolayı tekrar tekrar teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Okulun düzenlediği şiir dinletisinin davetiylerden elde edilen gelirin tamamı, geceye misafir olarak katılan İzmir LÖSEV Temsilcisi Gamze Berçin Edirne'ye teslim edildi.

Editör: TE Bilişim