Sağlık Bakanlığı tarafından diyabet hastalarını bilgilendirmek için başlatılan ’Diyabet Okulu’ projesi Alaşehir Devlet Hastanesinde de hayata geçiyor.

Alaşehir Devlet Hastanesinde açılacak olan diyabet okulu 2 Şubat -14 Mart tarihleri arasında, beş hafta sürecek. Hastanede açılacak olan Diyabet Okuluna dersler, Dahiliye Uzmanı Dr. Mestan Ay, Diyetisyen Alper Yorgancı, Fizyoterapist Çiğdem Ünlü, Diyabet Hemşiresi Mürüvvet Adak tarafından verilecek. Diyabet okulunda insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve egzersizlerle ilgili bilgiler verilecek.


Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Kırmalı, "Bakanlığımız tarafından şeker hastalarının eğitimine yönelik açılacak olan kursumuz 5 hafta sürecek. Manisa genelinde 7 kurs açılacak. Manisa Devlet Hastanesi, Manisa Merkez Efendi, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Akhisar ve Soma olmak üzere yedi hastanede diyabet okulu açılacaktır. Bir tanesinin Alaşehir’de açılması bizleri mutlu etmiştir. Hastanemiz toplantı salonunda yapılacak olan diyabet okulu eğitimleri 5 hafta sürecek. Kursta hastalarımız hastalıklarını bilerek, onunla beraber yaşamayı ve kendileri için gerekli bilgileri öğreneceklerdir. Diyabet okulunda kurs verecek olan ekiplerimiz, hizmet içi kursa giderek alanlarında uzmanlaşmış kişilerdir. Kurslar beşer haftalık süreler halinde periyodik olarak devam edecektir. Kurs sonunda kursa katılanlara sertifika verilecek." dedi.

Editör: TE Bilişim