Şehidin cenaze törenine şehidin annesi Menduha Kara, babası Galip Kara, şehidin 7 aylık sözlüsü Merve Sarıtaş, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Foça Komanda Eğitim Komutanı Tuğgeneral Semih Okyay, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç,CHP Grup başkan Vekili Özgür Özel, Milletvekili Mazlum Nurlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Özcan Kaplan,Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban,Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda,Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin,Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve çevre yerleşim birimlerinden binlerce kişi şehidi son yolculuğuna uğurladı.
 
Anne Menduha Kara'nın "Beratların en güzelini getirdin bana oğlum.Hazreti peygamber’in gülü olsun benim oğlum. Küçük kuzum benim asker oluverdin. Oğlum beni de götür yanına. Cennetine girmek bana da nasip olsun. Kanatlarını aç sarılıvereyim oğlum. Güzelliğin bozulacak mı oğlum.kara gözlüm elma gözlüm. Bak annen dimdik ayakta o teröristler sevinecek diye ağlamayacağım”
sözleri ise yürek burktu. 
 
SÖZLÜSÜ DAMATLIĞINI TABUTA BIRAKTI KÜNYESİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ
7 ay önce söz kesen şehit Evren Kara’nın sözlüsü Merve Sarıtaş ise Türk bayrağına sarılı sözlüsünün tabutunun üzerine damatlığını bıraktı ve onun künyesini sıkı sıkı tutup “Doyamadım sana Evren seninle ne hayallerimiz vardı bak şimdi senin yokluğun ile uçup gitti hepsi. Ben sensiz ne yaparım bu yerlerde” diyerek ağıt yaktı.
Şehidin amca kızı Meryem Kara ise “Bayrağa sarıp sarı yolluyorlar. Hep fakirlerin çocuklarımı şehit olacak. Durdurun şu ölümleri artık. Yok mu burada bir komutan görsün halimizi” diyerek isyan etti.
 

 
Editör: TE Bilişim