Alaşehir’de sürücülerin kâbusu haline gelen Sarıkız Kavşağı’nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni kavşak yapımına başladı. Kavşağın Temel Atma Törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Trafiğin yoğun olarak yaşandığı bölgede yapılacak olan kavşağın kazaların önüne geçeceğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kavşağın ihale sürecini Ocak ayında tamamlayıp yer teslimini gerçekleştirmiştik. Burası ile ilgili halkımızın ve sürücülerimizin yoğun şikâyetleri vardı. Kısa sürede bunanın projelerini hazırladık ve ihaleye çıktık” diye konuştu.
Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak
Temeli atılan kavşağı yılsonuna kadar tamamlamayı planladıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Kısa sürede tamamlamayı planladığımız kavşağın Alaşehir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım bu kavşakla birlikte bölgede yaşanan kazaların önüne geçmiş oluruz. Buranın açılışını da temelinde olduğu gibi Alaşehirli hemşerilerimizle birlikte yaparız” dedi.
Alaşehir’e Bir Kavşak Daha
31 vatandaşa mezar olan ve ölüm kavşağı olarak adlandırılan kavşağa yeni bir proje  hazırlandığının müjdesini veren Başkan Ergün, “Bununla ilgili ön avan projelerin bitirilerek,  karayolları bölge müdürlüğü ve karayolları genel müdürlüğünden bütün izinleri alındı. Şimdi uygulama projesi start aldı. 1 ay içerisinde mevcut kavşak ile ilgili hazırlanmış avan projenin artık uygulama projeleri yapılacak. Tahmin ediyorum ki ikinci dönemde yani Temmuz Ağustos aylarından sonra yapım ihalesini tamamlayarak bu senenin son çeyreğinde Allah nasip ederse, bir aksilik olmadığı taktirde, biliyorsunuz mevzuatlarda bazen sıkıntılar çıkıyor. Eğer her şey yolunda giderse o kavşağı yapmak Alaşehir’e bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Editör: TE Bilişim