Sarısu, "İnsanlar hata yapabilir ama, HGS cihazlarının da hata yaptığını ilk kez görüyorum" diyerek Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunacağını belirtti.
 
Alaşehirli öğretmen Metin Sarısu'nun 45 KA 9776 plakalı motosikletine, iddiaya göre hiç otoyoldan geçmemesine rağmen HGS cezası geldi. Beşeylül İlkokulu öğretmeni Metin Sarısu, 02.08.2014 tarihinde motosikletiyle İzmir- Aydın otoyolunda geçiş ihlali yaptığına dair posta bildirisi aldığını söyleyerek 3 TL'lik geçiş ücretinin zamanında ödenmediği için 33 TL olduğunu dile getirdi. Motosikletini ilçe sınırları dahilinde kullandığını belirten Sarısu şunları anlattı:
 
"Motosikletim kullanmadığım günlerde garajda durur, hiç Alaşehir'den dışarı çıkmadım. Belirtilen tarihlerde adı geçen otoyoldan hiç geçmedim. Ceza bildirisini okuyunca, Trafik Büro Amirliği'ne başvuruda bulundum. Son günlerde bu tür cezaların arttığını ve Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurmamı söylediler. Hiç bulunmadığım bir yerden dolayı mahkeme kapılarında dolaşacağım, zamanımı harcayacağım, gereksiz stres yaşayacağım. İnsanlar hata yapabilir ama, HGS cihazlarının da hata yaptığını ilk kez görüyorum. Ceza yazılmış benim haberim yok, bu yüzden 3 TL yerine 33 TL borçlanıyorum. Zamanında ihbar gelseydi en azından 3 TL'yi öder bu kadar stresi yaşamazdım.”
 
 
Editör: TE Bilişim