Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir’de yapılması planlanan TOKİ’nin kendileri tarafından engellendiğiyle ilgili iddialara cevap verdi. Başkan Karaçoban, TOKİ konusunda AK Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Peker ile direkt hiçbir görüşmesinin olmadığını, kendilerine bu konuda herhangi bir talebin gelmediğini, süreç işlerken Ankara’ya yapılan TOKİ ziyaretini basından öğrendiğini söyledi.

Ankara’ya yapılan ziyarete ilişkin ziyaret sonrası Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin tarafından kendilerine bilgilendirme yapıldığını, TOKİ Projesi yapılması düşünülen alanda bulunan üç arazinin iki tanesinin Alaşehir Belediyesi adına tapuya kayıtlı olduğunu belirtti. Bu süreçten çok daha önce Emekliler Derneği Yönetimi tarafından kendilerine bir ziyaret gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Karaçoban, Dernek yönetimi tarafından TOKİ ile ilgili yer gösterme ve diğer konularda Alaşehir Belediyesi’nin yardımının talep edildiğini, kendisinin de bu konuda yerel yönetim olarak her türlü yardımda bulunacağının sözünü verdiğini söyledi. AK Parti İlçe Başkanı ve Alaşehir Kaymakamı tarafından Ankara’ya yapılan ziyaret sonrası gelişen süreçte Alaşehir Kaymakamı Sayın Osman Bilgin’den, Alaşehir Belediyesi’ne TOKİ’den bir teknik heyet gelmesi durumunda Alaşehir Belediyesi’nin teknik ekibiyle birlikte kendilerine bilgilendirme yapılmasının projenin gelişimi açısından faydalı olacağının bildirdiğini belirten Başkan Karaçoban, teknik heyet gelmese de TOKİ’den bir yetkilinin Alaşehir Belediyesi’ne ziyarette bulunduğunu, belediyenin teknik ekibi tarafından bilgilendirme yapıldığını, kendisi tarafından da proje için uygun olması halinde belediye adına kayıtlı arazilerin TOKİ’ye devrinin gerçekleştirileceğinin bildirildiğini söyledi. TOKİ’den gelen yetkili tarafından da öncelikle arazide jeolojik etüt yapılacağı gerekirse jeolojik sondaj yapılacağının söylendiğini kaydetti. TOKİ projesinin şu anda bu aşamada olduğunu belirten Başkan Karaçoban sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojik gelişmeler kapsamında her alana inşaat yapılması mümkündür, ancak uygun olmayan zemine yapılan projeler maliyeti arttıracak ve dar gelirli vatandaşa yönelik yapılan bu projeyi amacı dışına çıkartacaktır. Birileri tarafından fakir fukara, dar gelirli vatandaş ve inim inim inleyen emeklilere hitap eden bu projenin Alaşehir Belediyesi tarafından engellendiği dillendirilmektedir. Bu sözler doğru olmayıp şartlar oluştuğunda Alaşehir Belediyesi adına kayıtlı araziler olağanüstü veya olağan meclis toplantısıyla belediye meclisinde karar alınarak TOKİ’ye devredilecektir"


Başkanı Karaçoban doğru olmayan beyanlarla dar gelirli vatandaş üzerinden siyaset yapılmasının doğru bulmadığını, buna itirazı olduğunu, hizmetin kimin tarafından yapıldığının bir önemi olmadığını kimin için yapıldığının önemli olduğunu belirtti. Gelişen süreçte Emekliler Derneğinin ve yerel yönetimin TOKİ konusunun dışında bırakılmaya çalışıldığını, bu yaklaşımın yanlış olduğunu, kendisinin bu konuya ilişkin her türlü çalışmaya katkı sağlayacağını belirten Başkan Karaçoban, "Dar gelirli vatandaşa ve emeklilere yapılacak bir hizmete duyarsız kalan veya engelleyen Gökhan Karaçoban’ı Allah kahretsin" dedi.

Editör: TE Bilişim