Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, otobüs firmaları arasındaki yazıhane tartışması, gerginliğe dönüştü. Rakip firmanın terminalde yazıhane açmasını istemeyen Alaşehirli firma, yol kapatıp, otobüsün kente girmesini engellemek istedi. Polisin müdahalesiyle, yol kapatmaya çalışan grup dağıtıldı. Ayrıca bu gece, tepki gösterilen firmanın yazıhanesi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden bir ay önce Alaşehir Otobüs Terminali'ne yazıhane kiralayan Kamil Koç firması, tepki gördü. Alaşehir Sarıkız Turizm Otobüs İşletmesi yetkilileri, diğer ilçelerdeki otobüs terminallerinde rakip firmanın yazıhanelerinin bulunduğunu, kendilerine oralarda yer verilmediğini gerekçe gösterip tepki gösterdi. Kamil Koç firmasından yazıhanesini kapatması istendi. Teklif reddedilince de otobüs firmaları arasında gerginlik başladı.

YAZIHANE KUNDAKLANDI

Bu gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Kamil Koç firmasının yazıhanesini ateşe verip yaktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. Ancak yazıhane kullanılamaz hale geldi. Polis yazıhaneyi kimin kundakladığını belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

YOL KAPATILDI

Bu sabah ise Alaşehir Sarıkız Turizm Otobüs İşletmesi'nin otobüs sahipleri ile çalışanları, kentteki ilk seferini yapacak Kamil Koç firmasının otobüsünü Alaşehir Otobüs Terminali'ne sokmamak için Alaşehir- Sarıgöl Karayolu Çataltepe Kavşağı'nda yolu kapattı. Kamil Koç firmasına ait otobüsün ilçeye girişi engellenmek istendi. Olay yerine gelen polis, yaklaşık 40 kişilik tepkili grubun dağılmasını istedi. Uyarılarına rağmen dağılmayan grubu, 70 kişilik çevik kuvvet polisi müdahale ederek dağıttı. Yol ulaşıma açıldı. Dağılan tepkili grup daha sonra otobüs terminaline gitti. Bunun üzerine polis, olayların daha da büyümemesi için Kamil Koç firmasına ait otobüsün terminale girişine izin vermedi. Kentten herhangi bir yolcu almayan otobüs, İzmir'e hareket etti.

"ONLAR DA BİZİM GARAJIMIZA GİRMESİNLER"

Alaşehir Sarıkız Turizm Otobüs İşletmesi Başkanı Ahmet Peker, "Büyükşehir bizi satıyor. Usulsüzlük, yolsuzluk var. Bizi burada eziyorlar. Büyükşehir bize Manisa'da yazıhane vermiyor, onlara veriyor. Biz Büyükşehir'in ilçesiyiz, evladıyız. Bize verilmiyor, Kamil Koç'a veriliyor. Burada rant sağlanıyor. Ben burada bütün esnafımla borcumu, vergimi ödeyemiyorum. Benim ekmeğimi devler yemeye çalışıyor. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz Salihli, Turgutlu, Manisa oto garajlarına giremiyoruz, onlar da bizim garajımıza girmesinler" dedi.


 

Editör: TE Bilişim