Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde 8 yıl önce intihar eden oğlu Hasan Atasoy'un hastaneye 9 bin 694 lira borcu nedeniyle icra geleceği bildirilen 82 yaşındaki Ayşe Atasoy'un borcu silindi. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun da talimatıyla gerekli inceleme ve takibi başlattık. Hızlı bir şekilde yazışmalar yapıldı ve Ayşe Atasoy'un borcu terkin edildi" dedi.

Alaşehir'de, bunalıma giren Hasan Atasoy (39), 8 yıl önce çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulundu. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Atasoy'un nefes ve yemek sorusu ile ağız içinde tahriş meydana geldiği belirlenip, tedaviye alındı. İşsiz ve bekar olan Atasoy, 20 gün kaldığı hastaneden tedavisi sürerken kaçtı. Alaşehir'e annesi Kurtuluş Mahallesi Mustafa Kemal Sokak'taki evine döndü. Hasan Atasoy, hastaneden kaçtıktan bir ay sonra, evde yalnız olduğu bir sırada mangalda kömür yakıp, uyudu. Eve gelen yakınları tarafından hareketsiz bulunan Atasoy'un, karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. İntihar eden Atasoy, Alaşehir ilçe mezarlığında toprağa verildi.

8 YIL SONRA HACİZ ŞOKU

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Hasan Atasoy'un ölümünden 8 yıl sonra annesi Ayşe Atasoy'a geçen 7 Mart'ta, oğlunun çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmasının ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden tedavi gördüğü dönemde 9 bin 694 lira olan borcunu ödemeden kaçması nedeniyle icra takibi başlatacaklarını bildiren yazı gönderdi. Yazıda, 15 Nisan 2015 yılında çıkan 6639 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile hastanelere olan 2 bin lira üzerindeki borçlarda yüzde 50 indirim yapıldığına da dikkat çekilip, "Borcun 4 bin 847 lirasının 15 Nisan 2016 tarihine kadar ödenmemesi halinde, tamamı yasal faizleriyle icra yoluyla alınacak" ifadesine yer verildi.

'OĞLUMUN YEŞİL KARTI VARDI'

Yazıyı alınca şoke olan Ayşe Atasoy, "Oğlum zaten yeşil kartı olan biriydi. Madem böyle bir borç vardı, bugüne kadar neredeydiniz? Eşimden kalan 700 lira emekli maaşım var. Evim kira. O nedenle bu borcu ödeyecek gücüm yok. Allah'a bir can borcum var onu da devlet gelsin alsın. Devletimiz bu parayı ödeyemiyor mu? Oğlumun bu parayı ödeyecek gücü vardı da neden devlet, kendisine 'yeşil kart' verdi?" diyerek duruma tepki gösterdi.

BORÇ SİLİNDİ

Yaşlı kadının içinde bulunduğu durumu öğrenen İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu harekete geçti. İl Müdürü İzzettinoğlu şunları söyledi: 

"Hasan Atasoy'un annesi Ayşe Atasoy'a 8 yıl sonra gelen 9 bin 694 lira hastane borcu olduğunu ve annenin bu parayı ödeyemeyeceğini basından öğrendim. İkametgahları ve şimdiye kadar yapılan yazışmalar ilimiz dışı olmasına rağmen, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun da talimatıyla gerekli inceleme ve takibi başlattık. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olduğu dönemde yeşil kartlı olması sebebiyle tahakkuk ettirilen borcun giderilmesi için Müdürlüğümüz Hukuk Bürosu'nca gerekli yasal sürecin takibine başlandı, hızlı bir şekilde yazışmalar yapıldı ve Ayşe Atasoy'un borcu terkin (silindi) edildi."

Editör: TE Bilişim