Manisa'nın Alaşehir ilçesinde özel bir firmada çalışan Nermin Dalkılıç, evinin çatı katında beslediği tavuklarına yem vermek ve yumurta almak için kümese gitti. Tavukların kümesini açan Nermin Dalkılıç, iki yumurtadan birisinde kuyruk olduğunu görünce panikledi. Üzerindeki şaşkınlığı atan Dalkılıç, daha sonra yumurtayı alarak inceledi. Kuyruklu yumurtaya bir anlam veremeyen Dalkılıç, yumurtayı komşularına da gösterdi.
Yumurtayı gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen Dalkılıç, "Sabah tavuklara yem vermek için çatıya çıktım. Kümesin kapısını açtığımda, iki yumurta vardı. Ancak bir tanesinde kuyruğu andıran bir çıkıntı vardı. Bir anda korktum. Yumurtalara dokunmadan kümesin kapısını kapattım. Sonra tekrar inceledim. Normal yumurta ancak kuyruğu andıran bir çıkıntı olduğunu gördüm. Çok şaşırdım. Yumurtayı aldım, komşulara gösterdim. Ama bir anlam veremedik. Ne olduğunu bilemiyorum. Yaklaşık 4-5 yıldır tavukları besliyorum, ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum" dedi.

"Anormal bir durum yok"
Özel bir klinikte görev yapan emekli Veteriner Hekim Ümit Sönmez ise anormal bir durum olmadığını söyledi. Sönmez, "Şekil bozukluğu anomalisidir. Yumurta kabuğu oluşumunu tamamlayamamıştır. Kesinlikle yiyeceklerden kaynaklanan veya sağlık açısından olumsuz bir durum değildir. Yumurta kabuğu zaten kalsiyumdan oluşur. Bu da bir nevi kalsiyum birikintisidir. Kesinlikle anormal ve tehlikeli değildir. Güvenle yenilebilir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim