Alaşehir’in Horzumalayaka Mahallesi yaylasında bulunan doğal kaynak sularının yaklaşık 3 yıl önce özel bir şirkete ihale edilmesiyle ilgili olarak mahallelinin tepkileri devam ediyor. Mahalle muhtarının şirket çalışanları tarafından darp edildiğini öne süren mahalle sakinleri eylem yaptı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde vatandaşlar başlarına sargı bezi sararak, “Hepimiz muhtarız”, “Muhtara kalkan eller kırılsın”, “Köylüye uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

“Hep birlikte dağımıza, doğamıza, ovamıza sahip çıkacağız“ diyen Horzumalayaka Mahalle Muhtarı Erol Adıgüzel, “Düzene karşı çıktığımız için, boyun eğmediğimiz için yumruk yedik. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa boyun eğmediğimiz için yumruk yedik. Ama unutulmasın ki bu adalet mutlaka tecelli edecek. Davalarımız da devam ediyor. Bizler sonuna kadar da davamızın arkasında duracağız” dedi.

Mahalle sakinlerinin avukatı Gülgün Hasçelik ise, iç hukuk yollarının tüketilmesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceklerini söyledi. Hasçelik, “Söz konusu kaynakların ihalesine ilişkin açmış olduğumuz dava, Manisa Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bizde konuyu Danıştay’a taşıdık. Danıştay’ın kararının ardından gerekirse önce Anayasa Mahkemesi, ardından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. Çünkü bu insanların suyu ellerinden alınırsa burada yaşama olanakları yok" dedi.

Editör: TE Bilişim