Alaşehir Meslek Yüksek okulu öğrencilerinden oluşan dokuz kişilik ekibe Mehmet Şahin Özdemir, öncülük yapıyor. Öğrenciler Alaşehir’de tüm evleri ve işyerleri kapı kapı dolaşarak, katı atıkların çöpe atılmamasını, belediye tarafından bırakılan katı atık kutularına atılmasını anlatıyor, bu amaçla broşür dağıtıyor, broşür verdikleri ev ve işyerlerini de teker teker kayıt altına alıyor. 
Alaşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan gönüllü öğrencilerden oluşan dokuz kişilik ekip,ellerine aldıkları broşürleri Alaşehir’de cadde cadde, sokak sokak dolaşarak tüm ev ve işyerlerini ziyaret ediyor. Öğrenciler hem broşürleri dağıtıyor, hem de katı atıkların çevreye verdiği zararları, bunları düzenli toplarsak çevreye olan katkısını anlatıyorlar.
Grup Lideri Mehmet Şahin Özdemir, "Alaşehir Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında gönüllü öğrencilerden oluşan bir ekiple belediye tarafından verilen cadde ve sokak listesine göre ikişer kişilik gruplar halinde tüm işyeri ve evleri ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerde hem broşür dağıtıyoruz, hem de katı atıkların çevreye verdiği zararları anlatıyoruz, hem de geri dönüşümü olan katı atıkların Türkiye ekonomisine ve çevreye olan katkısını anlatıyoruz. Ekibimizin her hangi bir maddi beklentisi yok, sadece çevreye katkı sağlamayı amaçlıyoruz, çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.’’ dedi.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr.Gökhan Karaçoban, sorumluluğumuzu yerine getirmek, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için, katı atıkların geri dönüşümünü sağlamak, çevre bilincini geliştirmek için üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekip kurduk. Amacımız cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı için geleceğe katkı sağlamaktadır. Katı atıklarımızı çöpe atmayalım, ayıralım, geleceğimizi geri kazanalım. Bu sayede doğal kaynak tasarrufu, katı atık alanları daha sağlıklı, depolama daha uzun ömürlü olabilmektedir. Enerji tasarrufu sağlanarak, küresel ısınma yavaşlamakta, ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır. Bizler de katı atıklarımızı belediye tarafından bırakılan katı atık kutularına atarak, ülke ekonomisine ve çevreyi korumaya ve yaşatmaya destek olalım. Vatandaşlarımız lütfen ellerine geçen broşürleri okuyarak, kendi geleceğimize destek olmalarında yarar var.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim