Alaşehir’de 9 Haziran 2014 Pazartesi günü akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmurun olumsuz etkileri hala devam ediyor. 5 Eylül Mahallesi'nde oturan Eşe Işık o gün yağan şiddetli yağmur sonrası evinin banyo ve tuvaletinden kanalizasyon sularının geri teperek evini kullanılamaz hale getirdiğini söyledi. Durumu belediyeye bildirmesine rağmen kendisine yardımcı olunmadığını ifade eden, Işık, evinin kullanılamaz hale geldiğini, birçok eşyasının halen sokakta durduğunu ve kendisinin kapı önünde yattığını belirtti.
3 ODASI KULLANILAMAZ HALE GELDİ
5 Eylül mahallesi Cumhuriyet caddesinde zemin katta ikamet eden ve yağmurlar sonrası evinin içi kanalizasyon suyu ve atıklarla dolan Eşe Işık, 9 Haziran 2014 tarihinde yağan şiddetli yağmur sonrası evinin banyo ve tuvaletinden kanalizasyon sularının geri teptiğini ve 3 odasının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Durumu belediye yetkililerine bildirdim. Bir ekip gelerek evimin önündeki kanalizasyon borusunu açarak tıkanmaya neden olan sorunu ortadan kaldırdılar. Ancak evimin içindeki pisliği temizleyemedim. Çünkü benim evimi temizleyecek gücüm yok” dedi.
BELEDİYE HALKIN BELEDİYESİ DEĞİL Mİ?
Hasta bir oğluyla birlikte yaşadığını, maddi durumunun iyi olmadığını dile getiren Işık, “Bir haftadan beri kanalizasyon sularının ve atıklarının içinde yaşıyorum. Babamdan kalan 500 lira maaşla bu evde kirada oturuyorum. Kanalizasyonda yaşanan soruna biz neden olmadık ki, biz temizleyelim. Zaten evimi temizleyecek gücüm de yok. Bir haftadır sağlığımız bozuldu. Belediye halkın belediyesi değil mi? Benim sorunumu neden çözmüyorlar? Alaşehir Belediyesi’ne durumumu anlatan bir dilekçe ile müracaatta bulundum. Artık benim mağduriyetime son versinler” şeklinde konuşarak belediyeden evini temizlemesini istedi.

Editör: TE Bilişim