Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Subaşı Mahallesinde bir yaşına girmeden geçirdiği yüksek ateş sonucu hem fiziksel hem de zihinsel engelli kalan İsmihan Yıldırım ilk kez tekerlekli sandalye ile tanıştı. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban tarafından hediye gönderilen tekerlekli sandalyesine kavuşan İsmihan’ın mutluluğu gözlerine yansıdı.

Alaşehir’e bağlı Subaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Uysal’ın Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a mahallesinde bulunan İsmihan Yıldırım’ın durumunu bildirmesi üzerine harekete geçen Alaşehir Belediyesi, İsmihan Yıldırım’ı yıllardır mahkum kaldığı yataktan kurtardı.


Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla İsmihan Yıldırım’ın yaşadığı eve giden Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkan Boğa tekerlekli sandalyeyi İsmihan Yıldırım’a hediye etti. Yataktan çıkarak tekerlekli sandalyesine oturtulan İsmihan Yıldırım hareketleriyle mutluluğunu ortaya koydu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptığı açıklamada, “İsmihan Yıldırım kardeşimiz hakkında mahalle muhtarımızdan gelen bilgi doğrultusunda kendisine tekerlekli sandalye ile yaşam sevinince ortak olmak istedik. Daha bir yaşına bile girmeden bebekliği esnasında geçirdiği yüksek ateş sonucu fiziki ve beyin damarlarındaki fonksiyonlarını yitirmiş. 1978 doğumlu kardeşimiz bugün 37 yaşında. Her sağlıklı insan gibi yaşam koşullarını iyileştirmek ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için İsmihan Yıldırım’ın elinden tutmak istedik. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim