2009 yılından bu yana düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girerek sergilenmeye değer bulunan eserler, Alaşehir İlçesi Tarihi Kurşunlu Han’da fotoğraf severlerle buluştu.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Tarık Memiş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergi açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi; “2015 yılının FAO tarafından “Uluslararası Toprak Yılı” ilan edilmesiyle, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın teması “Toprak” olarak belirlenmiştir. Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılmışlardır” dedi
Yarışmaya katılan eserlerin Türkiye'nin 81 ilinde sergilendiğine işaret eden Hasan Çebi; “Yarışmaya başvurular 29 Haziran 2015 tarihinde başlayıp, 2 Ekim 2015 tarihinde sona erdi. Seçici kurul 23 Kasım 2015 tarihinde (UTEM) Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi’nde toplanarak, ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserleri belirledi.
7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı bin 827 eserle katıldı, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Tüm Türkiye’de sergiye çıkan, tarım ve insan konulu fotoğraf yarışmasında jürinin sergilenmeye değer bulduğu fotoğraflar, İl ve İlçe Müdürlüğümüz işbirliğinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Toplam 6 kategoride dereceye giren 60 fotoğraf 14-20 Mart tarihleri arasında Alaşehir İlçemizde fotoğraf severler ile buluşacak. Tüm Manisalıları tarımın öneminin bu kadar güzel anlatıldığı, sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesine katkı sağladığı fotoğraf sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu
Türkiye’nin birçok yöresinden çekilmiş bu karelerde, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş; “Fotoğraflarda, tarım ve insan ilişkisi çok güzel anlatılıyor. Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, beraberindeki protokol üyeleri ile serginin açılış kurdelesini keserek fotoğrafları tek tek inceledi. 

 
Editör: TE Bilişim