Kırkağaç çarşı merkezinde bir türlü tamamlanmayan yol, Kırkağaçlı esnafı canından bezdirdi. Tozdan bıkan esnaf, gün boyunca toz maskesi takarak eylem yaptı, yetkilileri göreve çağırdı. Kırkağaç'ın çarşı esnafı Menderes Caddesindeki iş yerlerinde gün boyunca maskeyle çalışarak yetkileri protesto ettiler. 
Berberler toz maskeleriyle tıraş yaparken, dönerciler de yine toz maskeleriyle döner kestiler. İş yerlerini her gün onlarca kez silmek zorunda kaldıklarını söyleyen esnaflar, artık bu tozdan usandıklarını söylediler. Yol kenarlarında bulunan çiçeklerin tozdan beyaza büründüğünü belirten esnaflar, "Ne oturaklarda oturabiliyoruz, ne evimizin ne de iş yerimizin önüne çıkıp çay içebiliyoruz” diyerek isyan ettiler.
Çarşı esnafları olarak toplanıp böyle bir protesto yapmaya karar verdiklerini söyleyen Özgen Özbeken, "Kırkağaç Menderes Caddesi esnafları olarak böyle bir protesto eylemi gerçekleştirdik. Esnaf arkadaşlarımızla böyle bir karar aldık. Kırkağaçlıları toz uzun zamandır meşgul ediyor. Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz'ün bu soruna bir an önce çare bulmasını istiyoruz" derken, toz maskesiyle döner kesen Turgay Arslan ise, "Başkanımız 2 senedir yolları bitiremedi, 2 sene daha bitiremez herhalde. Her taraf toz. O yüzden tüm esnaf maskeyle çalışıyor" dedi. 
Cadde üzerinde oturduğunu söyleyen Ramazan Mert isimli esnaf ise, "4'üncü katta yaşıyorum. Yoldaki çalışma yüzünden evimizin camlarını açamıyorum. Sürekli hasta oluyoruz. Artık hasta olmaktan bıktık" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Editör: TE Bilişim