Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında üreticiler arasında "En Güzel Üzüm“ yarışması düzenlendi.

Alaşehir’in Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Alaşehir Belediyesi ile Ziraat Odası’nın ortaklaşa düzenlediği en güzel üzüm yarışması yapıldı. 40 üreticinin katıldığı yarışmada Alhan Mahallesi’nden Ahmet Zeybek birinci oldu. Dereceye giren en güzel üzümü yetiştiren üreticiler Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Mehmet Kıyıcı, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk tarafından ödülleri verildi.


Yarışmada jüri üyeleri üzümde salkım gösterişi, dane iriliği, homojenliği, tat , aroma, kabuk kalınlığı ve etlilik özelliği ve ilaç kalıntı durumu gibi doneler üzerinden değerlendirme yaptı. Çamlık Aile Parkı’nda düzenlenen yarışmada Alhan Mahallesi’nden Ahmet Zeybek birinci oldu. Şahyar Mahallesi’nden Ali Menekşe ikinci aynı mahalleden Ahmet Bayram da 3. üçüncü olurken, Horzumsazdere Mahallesi’nden İrfan Filiz dördüncülüğü ve Kurudere mahallesinden Nevzat Çelik de beşinciliği kazandı.

KAZANANLARA ALTIN ÖDÜLÜ

Ödül töreninde konuşan kaymakam Osman Bilgin, "Bu tür yarışmalar,üreticileri iyi ürün yetiştirmeye ve ekonomiye daha çok katkı yapmaya yönlendirir.Yarışmaya katılmak cesaret işidir. Bu cesareti gösteren bu işi görev olarak sahiplenen üreticilerimizi alkışlıyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Yarışmaya 40 üretici katıldı. Yarışma sonucunda birinciye büyük, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ve dereceye giren tüm yarışmacılara zirai ilaç verildi. Kurtuluş yıldönümü kapsamında yapılacak, konser ve festivaller son günlerde yaşanan terör saldırılarında şehit ve gaziler için iptal edildi.

Editör: TE Bilişim