Sarıgöl Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Deve Güreşleri Festivali yoğun ilgi gördü. Sarıgöl 1. Deve Güreşleri Festivaline 120 deve katılırken deve güreşlerini izlemek için çok sayıda vatandaş da Sarıgöl’e geldi.

Sarıgöl Tırazlar Mahallesinde oluşturulan Deve Güreş Arenasına, deve güreşi seven binlerce vatandaş sabahın erken saatlerinde araçlarıyla gelerek güreşleri izleyebilmek için kendilerine yer buldu. Deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşlar mangallar yakarak piknik yaparken bir yandan da deve güreşlerini izledi.

Bu yıl ilk kez düzenledikleri ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıkları Deve Güreşleri Festivali hakkında açıklamada bulunan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Deve güreşleri artık bu yıldan sonra her yıl festival içinde yapılacak. Deve güreşleri Yörüklerin dinlenmeleri ve bir birleriyle kaynaşmaları amaçlı olarak asırlardan beri yapılmaktadır. Sarıgöl’de bundan üç ay önce yapılacak olan 1. Deve güreşleri festivalimiz çevrede görülen şap hastalığı nedeniyle iptal edilmişti. Bugün yapılan deve güreş festivalimize çevre il ve ilçelerden Sarıgöl’den olmak üzere 120 deve katıldı. Güreşlerimiz akşam saatlerine kadar devam edecek. İlçemizin tanıtımı içinde önemli bir etkinlik olacaktır." dedi.

Editör: TE Bilişim