Uğur, Körfez ve Sınav Dershaneleri’nin müdürleri tarafından Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ali Gürbüzer ile Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Ceyhun Karabacak ve öğrenci velileri de katıldı. Dershane yetkililerinden fazla söz alan veliler, öğrenciler ve sendika temsilcileri, “Dershanelerin asla kapatılmaması gerektiği” noktasında fikir birliği içerisinde olduklarını ifade ettiler. Uğur Dershanesi Müdürü Ergun Yazar, Körfez Dershanesi Müdürü Kemalettin Demir ve Sınav Dershanesi Müdürü Mehmet Köken’in katıldığı toplantıda üç dershane yönetimi tarafından kaleme alınan ortak bildiri okundu. 
MERDİVENALTI DERSANECİLİK BAŞLAR
Bildirinin okunmasından sonra söz alan Körfez Dershanesi Müdürü Kemalettin Demir, dershanelerin kapatılmasında durumunda merdiven altı dershaneciliğin ortaya çıkacağını ileri sürdü. Demir, “Velilerimiz çok endişeli. Hepsi ‘dershaneler kapatıldığında biz çocuklarımızı nereye göndereceğiz’ diyor. Özellikle de maddi durumu iyi olmayan velilerde bu endişe daha fazla” dedi.
Sınav Dershanesi Müdürü Mehmet Köten ise dershanelerin eğitim sistemindeki sorunun nedeni değil aksine sorunun çözümü oluğunu söyledi.
DEVLET OKULLARINA 500’ER LİRA VERSİNLER
Eğitim sendikacıları adına görüşünü dile getiren Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Ceyhun Karabacak da yaptığı açıklamada dershanelerin kapatılmasına ve özel okullara dönüştürülmesine karşı olduklarını söyledi. Hükümetin kararının çok yanlış olduğunu savunan Karabacak, “Dershanelerin özel okullara dönüşmesi için öğrenci başına 2 bin 500 lira vermeyi düşünen hükümet, devlet okullarında öğrenci başına 500 lira versin biz devlet okullarını uçururuz. Çözüm kilit vurmak değil. Dershaneye dayalı bir eğitim sistemi ortadan kaldırılmadıktan sonra dershaneler kapatılamaz. Dershaneler kapatıldığında çocuklarımız karanlık güçlere teslim edilir” dedi.
VELİ DE KARŞI ÇIKTI
Öğrenci velileri adına söz alan Süleyman Zeybek de dershanelerin önemine dikkat çekerek, “Benim kızım özel okuldan mezun olmasına rağmen istediği bölümü kazanamadı. Daha sonra dershaneye giderek istediği bölümü kazanabildi” diyerek dershanelerin kapatılmamasını istedi.
Uğur, Körfez ve Sınav Dershaneleri tarafından yayımlanan ortak bildiride, dersanelerin Türkiye gerçeği olduğu vurgulanırken, özel okullara gidenlerle devlet okullarına gidenler arasındaki önemli farkın dersaneler tarafından doldurulduğu vurgulandı. "Dershaneler kapatılınca ortaya çıkacak “fırsat eşitsizliği” nasıl çözülecek?" diye soran dersane yöneticileri, uygulamanın yasalaşması durumunda her türlü yasal haklarını kullanacaklarını, sonuç alınamazsa, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim