19 Mayıs Gençlik Haftası’nda Ankara’da sergilenmeye değer görülen proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı okula proje çalışmaları için 14 bin TL katkıda bulundu.
Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Maketlerle Çanakkale Savaşı projesi kapsamında 18 öğrenci Çanakkale Savaşı’nı anlatan Şehitler Abidesi, Kağnı, 57. Alay Şehitliği, Koca Seyit, Nusret Mayın Gemisi, Anafartalar, Kocatepe gibi savaş maketlerini anlattılar.
Savaş maketleri yapılırken çamur, alçı, kil ve ağaç işleme çalışmaları yapan 18 öğrenci Çanakkale Savaşını adeta yeniden canlandırdılar.
Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi müdürü Ali Altıntaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projeyi okulumuz öğrencilerine anlattık. Katılmalarının yararlı olacağını anlattık. 18 gönüllü öğrencimiz bu projeye katılmak için müracaat etti. Öğrencilerimiz çamur, kil, alçı, ağaç işleri gibi malzemeleri kullanarak tamamen el emekleriyle adeta Çanakkale Savaşı’nı tekrar yaşattılar. Öğrencilerimizin bu çalışması Türkiye genelinde projeye katılan 600 eser arasından ilk 100 eser arasına girerek, Ankara’da 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda bir hafta sergilenmeye değer görüldü. Öğrencilerimizin çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında değerlendirmeye girdiğimiz için okulumuza 14 bin TL destek yardımı yapıldı. Bu para tamamen proje için harcanacak. Projede görev alan öğrencilerimiz 1 Mayıs ayında hafta süreyle Çanakkale’de kamp yapacaklar. Kamp kapsamında İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini kapsayan bir gezi de düzenleyeceğiz. Projeye katılma amacımız, öğrencilerimize tarih bilincini kazandırmak, geçmişimize sahip çıkmayı öğretmek, sorumluluk alma, işine sahip çıkmayı öğretmek" dedi.

Editör: TE Bilişim