Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında TARİŞ Üzüm Birliği tarafından geleneksel hale getirilen üzüm suyu ikramı bu yıl da büyük ilgi gördü. 5 bin litre üzüm suyu açılan stantta vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.Alaşehir Cumhuriyet Meydanı’na kurulan TARİŞ standında Üzüm Birliği personeli tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak üzüm suyu ikram edildi.5 bin litre üzüm suyu açılan stantta vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

TARİŞ Üzüm Birliği tarafından geleneksel olarak her yıl Alaşehir’in Kurtuluş etkinliklerinde 11 yıldır sürdürülen üzüm suyu yüzde 50 Alicante, yüzde 50 Sultaniye üzümünün taze olarak sıkılmasından elde edilen ve içinde hiçbir katkı maddesi konulmadan soğutularak tüketiciye sunulan üzüm suyu vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bugüne kadar sadece İzmir Fuarında açılan stantta taze olarak bardakta satışı yapılan üzüm suyu vatandaşlardan gelen talep üzerine 1 litrelik cam şişelerde üretilerek satışa sunulmuştu. Bu yıl ilk kez 20 cc’lik cam şişelerde üretimine başlanan üzüm suyu cam şişe ambalajında 1 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde saklanabiliyor.Alaşehir TARİŞ Müdürü Yılmaz Yıldırım, "Uzun yıllardır sadece İzmir Fuarı süresince ürettiğimiz ve satışa sunduğumuz taze üzüm suyu tüketicilerden gelen talep üzerine geçtiğimiz yıl 1 litrelik cam şişe ambalajında satışa sunulmuştu. Tüketiciler tarafından çok beğenildi. Bu yılda ilk kez 20 cc cam şişe ambalajında raflarda yerini aldı. Şu anda tüm Türkiye’ye dağıtımına başladık. Alaşehir’imizin Kurtuluş etkinlikleri kapsamında TARİŞ Üzüm Birliği olarak bugünün anlamına destek amacıyla yaklaşık beş bin litre üzüm suyunu ücretsiz olarak vatandaşlarımıza ikram ettik.” dedi.

Editör: TE Bilişim