Alaşehir Belediye Başkanı Karaçoban, Bakanlar Kurulu'nun 2013/4347 Sayılı kararı ile Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 Binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaları manidar bulduğunu söyledi. Bu çalışmayı seçim yatırımı olarak gördüğünü belirten Karaçoban, “Altyapı ve fizibilite çalışması yapılmadan hiçbir iş başarıya ulaşamaz.” dedi.
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "İktidar partisinin Manisa milletvekili açıklamasında, ‘Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 Binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari % 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen 335,00 TL bedelinin İlçe Özel İdare Müdürlükleri tarafından ilçe bankalarında açtırılan hesaba yatırılması halinde, doğal gaz ulaştırılmasını teminen inşa edilmesi gerekli şehir besleme hatları (bağlantı hatları) için gereken yatırımlar Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi ( BOTAŞ ) tarafından gerçekleştirilecektir.’ İfadelerine yer veriliyor. Lakin yetkili kurum tarafından Alaşehir’de hiç bir çalışma yapılmamıştır. Bırakın altyapı ve fizibilite çalışmalarını, yerel yönetimden bu konuda görüş bile alınmamıştır. Bir kere doğal gaz, Alaşehir 1. Derecede deprem kuşağında yer aldığından uygun değildir” dedi.
“ALAŞEHİR’İN ISITILMASINDA EN UYGUN YÖNTEM JEOTERMALDİR”
Jeotermalin, Türkiye’de milli ekonomiye katkısı şu anda elektrik üretimi, jeotermal merkezi ısıtma, karbondioksit üretimi, Termal turizm ve diğerleri ile yaklaşık 10 milyar lira olduğunu da belirten Karaçoban, “Jeotermal üzerinde 2008 yılından bu tarafa çalışıyoruz. Bilindiği üzere bu alanda ilkleri başardık. Sahalarımızı ihale ettik. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Alaşehir bu bakımdan çok şanslı. Bu alanda Alaşehir’in 15 bin konutu jeotermalle ısıtılabilecek. Bunun yanında ilçemizin coğrafi yapısı ve 1. Dereceden deprem kuşağında yer almasından dolayı da doğal gazla ısıtılması büyük risk taşır. Alaşehir’e en uygun ısıtma sistemi sıcak su ile kurulur. Bu nedenle Alaşehir Belediyesi olarak jeotermal alandaki araştırmalarımız sürüyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim