Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 13 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Alaşehir Belediye Başkanı Karaçoban yaptığı açıklamada, “13 Mart Pazar günü geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımız ve aileleriniz için çok önemli bir gün. Bu sınav çok önemlidir ama her şeyin başlangıcı ya da sonu değildir. O nedenle sınava girerken stresten uzak, panik ve heyecan yapmadan çok rahat bir şekilde sınava girmeniz başarınızı da artıracaktır. Bu sınavda başarılı olmanız hiç şüphesiz hem sizler hem de ülkemiz için çok değerli kazanım olacaktır. Sizler, aileleriniz ve öğretmenleriniz bu sınav için çok emek harcadınız, ter döktünüz. Eğitim hayatınızın en önemli dönemi ve tamamlayıcısı olacak olan üniversiteye ilk adımı atmak için vereceğiniz bu ilk sınavın heyecanını sizlerle birlikte ben de paylaşıyorum.” dedi.

Eğitimin ve eğitimli bir neslin önemine inanan Başkan Karaçoban şunları söyledi: “Günümüz dünyasında eğitim ve bilim ülkelerin gelişmesinde en önemli etkenlerden biridir. Ülkelerin kalkınmışlık göstergeleri arasında eğitim önemli bir yer edinmektedir. Bu çerçeveden bakınca çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için ülkemizin eğitimli, yetişmiş insan gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Sınava girecek tüm öğrencilerimize tekrar başarılar diliyor, ailelerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim