Alaşehir Ahmet Altan Anadolu Lisesi öğretmenleri işçiliğini kendileri yaparak okul bahçesine kamelya yaptılar. Esnafların 6 bin TL istedikleri kamelyayı bin 500 TL'ye mal eden öğretmenler okul bahçesine yapılacak olan kamelya için ustaların yüksek fiyat istemesi üzerine kaynak makinesi, testere, çekiç bibi malzemeleri ellerine alarak kamelyayı kendileri yaptılar.

Alaşehir Ahmet Altan Anadolu Lisesi okul idaresi okul bahçesine kamelya yaptırtmak için değişik esnaflardan teklif aldılar. Ortalama 6 bin TL maliyet çıkartan esnaflara bu fiyatın çok yüksek olduğunu belirten okul idaresi konuyu öğretmenlere anlattı. Öğretmenler malzemelerin alınması halinde kamelyayı kendilerinin yapabileceklerini belirttiler Okul müdürü Yektar Doğan malzemeleri bin 500 TL'ye aldı. Okul müdür yardımcısı Sinan Aygün, Almanca öğretmeni Mehmet Alagöz ve Edebiyat öğretmeni İsmail Yılmaz kamelya inşasına başladılar. Ustalıklarını yapan üç öğretmene diğer öğretmenler de işçilik yaparak yardım ettiler.

Okul müdürü Yektar Doğan, "Okul bahçemizde kamelya ihtiyacımız vardı. Yaptırtmak için üç tane esnaftan teklif aldık. Ortalama 6 bin TL maliyet çıkardılar. Biz de idare ve öğretmenler olarak bu fiyatın çok yüksek olduğunu belirttik. Bu esnada adı geçen öğretmenlerimiz kaynak makinesi, testere gibi malzemeleri kullanabildiklerini, malzemenin alınması halinde kamelyayı kendilerinin yapabileceklerini belirttiler. Okul bütçesinden bin 500 TL ayırıp malzeme aldık. İşçiliğini öğretmenlerimiz yaptığı için, 6 bin lira harcamamız gerekirken, bin 500 TL'ye kamelyayı yapmış olduk. Böylece 4 bin 500 TL okulumuza kaldı. Emeği geçen her arkadaşımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim