Büyükşehir yapılanmasını hızlı bir şekilde sürdüren MASKİ, ilçelerdeki tanıtım toplantılarına devam etti. Bu kapsamda Alaşehir ilçesini ziyaret eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Alaşehir Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Başaran’ın yanı sıra MASKİ Plan Proje Daire Başkanı Bircan Kaynak, MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, MASKİ Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinatörü Mustafa Aksakal ve yetkililer katıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Her ilçede dile getirdiğimiz bir şey var, Büyükşehir olduktan sonra yapılanma sürecini hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. İlçelerimizde ki sıkıntıları ve sorunları en hızlı bir şekilde çözeceğimize inancınız tam olsun, ancak projeler zamanla gerçekleşecek” diye konuştu.

Kaçak kullanım hepimize zarar verir

MASKİ’nin bütçesinin su bedellerinden oluşacağının altını çizen Başaran, “Hizmetleri en iyi şekilde getirmemiz için bütçemizin de oluşması gerekiyor. Bu konuda muhtarlarımıza düşen bir görev var, kaçak kullanım konusunda mahallelerdeki vatandaşlarımızı bilgilendirmek gerekir. Kaçak kullanım hepimize zarar verir. Bu konuda herkes üstüne düşen görevi yerine getirirse hiçbir sorun yaşanmaz” diye konuştu.

Her ilçeye arıtma tesisi şart

Paket arıtma tesislerinin aktif hale gelebilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başaran, “Paket arıtma tesisleri aktif hale geldikten sonra biliyoruz ki yaşanan su problemleri büyük ölçüde azalacaktır. Hangi paket arıtmalar ilçelerimize daha uygun olacaksa onları getirmek için çaba sarf ediyoruz. Böylelikle yaşanan temel sorunlar ortadan kalkacaktır” dedi.

İçme suyu problemi önceliğimiz

İçme suları problemlerinin hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Başaran, “Kuyulardan sağlanan içme suyu ağır metaller ve arsenik barındırıyor, tahlillerden çıkan sonuçlarda çok önemli. Biz burada MASKİ olarak bir çalışma başlattık. Eğer sularımız için barajlar oluşturursak ki Manisa verimli toprakları olan bir yer, Tek bir çatı altında bu suları toplayabilirsek çok rahat bir şekilde çeşmelerinizden sularınızı akıtabileceksiniz” diye konuştu.

Muhtarların talepleri dinlendi

Tek tek söz alan mahalle muhtarlarının şikayetlerini ve sorunlarını dinleyen MASKİ heyeti, özellikle sondajların yetersizliği, depoların bakıma ihtiyacı olması, basınç düşürücü aletlerin olmaması gibi problemlerin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Büyükşehir hizmet binası yakında hizmete girecek

Mahalle muhtarlarının su ile ilgili bütün sıkıntılarının dinleneceğini dile getiren Başaran, “Yaşadığınız problemlerin hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için izlenmesi gereken bir yol var. Tüm sorunlarınızı Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinatörü Mustafa Aksakal’a ileteceksiniz. Herhangi bir dilekçe yazmanıza gerek yok. Koordinatörümüz aracılığıyla biz zaten varlığımızı hissettirmiş olacağız. Hizmet binamızda çok yakında hizmete girecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim