Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde görevden alınan müdürlerin yerine atanacak müdürlerin belli, sınav ve mülakatların göstermelik olduğunu iddia eden Alaşehir Türk Eğitim-Sen yöneticileri atanacakların listesini ilan etti.
Sendika İlçe Temsilcisi Osman Suat Çete müdür olacakların listesini de açıklayarak, şunları söyledi. "Alaşehir’de açık bulunan 21 tane okul müdürlüğünden 12 tanesinin formaliteden mülakata gireceğini iddia ediyoruz. Aksi olursa biz yalancı duruma düşeceğiz. Yeni çıkan MEB Yasası ile bulunduğu görevde 4 yılını dolduran idarecilerin yöneticilik görevleri düşürülmüş, eylül ayında tekrar değerlendirmeye tabi tutulmuş, fakat görevlerine yeni başlamış olan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri tarafından hiç bilmedikleri, tanımadıkları bu yöneticileri değerlendirmeleri istenmiş Eğitim Bir-Sen üyelerinden başka hiçbir sendika üyesi yönetici değerlendirmeden yeterli puanı alamamıştır. Yönetmelik gereği ek 2 puanlaması yapılmış Manisa ili genelinde 1241 kişi sıralamaya girmiş bunların 1124 kişisi mülakata çağrılmıştır. Okullarda konuşulan ve malum sendika yöneticilerinden öğrenildiği kadarı ile boş olan okullara yapılacak görevlendirme listelerinin hazır olduğu duyulmuştur. Bu isimler aşağıda sıralanmış olup, farklı isimlerin görevlendirilmeyeceği kanaati oluşmuştur. Sonucu belli olan bir mülakat aldatmacasını kınıyoruz. Manisa’ya çağrılarak sanki hak edenlerin atanacağı bir iş yapılıyormuş havası estirmek istenmiştir. Liyakatin göz ardı edildiği kabiliyetin hiçe sayıldığı özverinin umursanmadığı sadece kendi yandaşlarından başka sistemde yüz ve nefes dahi görmek istemeyen bu anlayışı değerli halkımızın takdirine bırakıyoruz" dedi.
Temsilci Çete, atanmasına kesin gözüyle bakılan müdürlerin İsmail Ekici, Nilüfer Zeybek, Murat Dalkılıç, Doğan Savur, Mustafa Kızıltepe, Yaşar Türkmen, Hasem Kar, Mehmet Gürbüz, Süleyman Aydınay, Tutkay Doğan, Süleyman Büyükkarcı, Yusuf Baykal olduklarını ileri sürdü.

Editör: TE Bilişim