Turnuvanın amacı İlçede Basketbol Sporunu sevdirmek tabana yayarak çocuklara ve gençlere spor kültürünü aşılamak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sporun dostluk ve kardeşlik olduğu bilincini yerleştirmek için Alaşehir’de ilk kez gerçekleştirilen 3X3 Basketbol Turnuvasına çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi.

Turnuvasında Celal Şükrü Sayınsoy Orta Okulu Rehber Öğretmeni Mehmet BAL, Alaşehir Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Deniz Yıldırım ve Mustafa Beşikçioğlu Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Girgin hakem olarak görev aldılar.

Alaşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Onur Katar, ilçemizde bu tür organizasyonların daha çok yaygınlaşmasını çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapması hem sağlıklı olmaları hem de sosyal açıdan gelişmeleri için büyük önem taşımaktadır. Günümüzde sokakta oynamaya fırsat bulamayan, bu boşluğu da evde bilgisayar başında geçiren çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla uğraşmaları çok daha önemli hale geliyor. Güçlü yarınlar için Spor alışkanlığının çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamamız lazım dedi.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan ise, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını, ilçemizde yapılacak olan ve inandığımız bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olacağını belirterek, müsabakada görev alan Öğretmenlerimize ve  emeği geçenlere  teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren çocuklarımıza ve gençlerimize Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca alınan hediyeler verilerek sporcular ödüllendirildi.  

Editör: TE Bilişim