Süper Amatör Lig’de şampiyon olduktan sonra Play-Off maçlarını da namağlup olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Alaşehir Belediyespor'da sevinç yerini umutsuzluğa ve korkuya bıraktı. Yaklaşan sezon öncesi Şehir Stadı'nın çimlerini bakıma almak, tribünleri yeniden düzenlemek ve yan sahayı çimlendirmek isteyen Alaşehir Belediyesi, tesisleri Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden henüz kiralayamadı. Kiralamak için başladığı girişimlerden de bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadı. 

SÖZLEŞME 23 MART 2016 TARİHİNDE SONA ERDİ

Alaşehir Belediyesi'nin ilçenin spor tesislerini kullanmak üzere 23 Mart 2006 tarihinde yaptığı sözleşme 23 Mart 2016 tarihinde sona erdi. Alaşehir Belediye Spor futbol takımı Sezonu her iki gurupta da namağlup olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselince, Alaşehir Belediyesi spor tesisleri yeniden kiralamak için girişimlere başladı. Çünkü Bölgesel Amatör Lig maçları öncesinde Şehir Stadı'nın zemininin bakıma, tribünlerin de yenden düzenlenmesine ihtiyaç vardı. Ve bunun için de acele etmek gerekiyordu.

YAZIŞMALARDAN SONUÇ BEKLENİYOR

Ancak Alaşehir Belediyesi, spor tesislerini yeniden kiralamak için başlattığı girişimlerden bugüne kadar bir sonuç alamadı. Bu durum Alaşehir Belediye Spor yönetimini ve teknik heyetini büyük bir hayal kırıklığına ve endişeye sevk etti. Yeniden kiralamanın gerçekleşmemesi durumunda maçları en yakın ilçede oynayacaklarını, bunun da çok büyük bir dezavantaj oluşturacağına inanan yönetim, sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. 

YASAL SÜREÇ TAMAMLANMAK ÜZERE

İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre söz konusu protokolün tamamlanmak üzere olduğu, stadın kısa zamanda yeniden kiralanacağı kaydedildi. Alaşehir Belediyespor yöneticileri ve futbolseverler, resmi prosedürlerin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

 
Editör: TE Bilişim