‘Daha yapacak çok işimiz var’ sloganı ile yola çıktıklarını ve bugüne kadar çok önemli işler başardıklarını söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Bakım Onarım Bölümü’nde, belediyeye ait iş makineleri ve binek araçlarının periyodik bakımlarının yapılarak, arızalı olan araçların da kendi imkanlarıyla tamir edildiğini belirtti.
Alaşehir Belediyesi’nin Baklacı Mahallesinde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Bakım Onarım Bölümü’nde tüm işi belediye işçileri yapıyor. Adeta küçük bir sanayi sitesini andıran Bakım Onarım Bölümü’nde, konusunda uzman kalifiye ustalar her gün onlarca iş makinesi ve binek araçtan oluşan araç filosunun hafif, orta ve ağır bakımlarını yaparak hizmete hazır hale getiriyor. Şantiyede, belediyeye ait 170 araç ve iş makinesinin periyodik olarak bakım ve onarımlarının yanı sıra yağ, fren ve şanzıman bakımları ile yazlık ve kışlık lastiklerin değişimine kadar tüm aşamalar işin uzmanları tarafından gerçekleştiriliyor.
Bakım Onarım Atölyesinde araç bakımlarının yanısıra Marangoz Atölyesi, Elektrik Servisi, Yıkama Yağlama Servisi, Kaynak Atölyesi, Depo, Ayniyat Servisi, Makine İkmal Bakım, Onarım Servisi, Park Bahçe Birimi, Boyacılar Birimi ve Bayındırlık Birimi de yer alıyor. Yaklaşık 5 dönümlük alanda adeta küçük bir sanayi sitesi görünümü kazanan şantiyede yapılan işlerle belediyenin dışa bağımlılığı da azalarak Alaşehir'in bütçesine katkı sağlanıyor.
Editör: TE Bilişim