Alaşehir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesi açıldı. Manisa AKP Milletvekili Muzaffer Yurttaş açılan ünitede incelemelerde bulundu. Hastalarla sohbet eden Yurttaş hastane hakkında bilgiler alırken, felç geçiren Yusuf Sağdıç’a da tekerlekli araba verdi.
Alaşehir Devlet Hastanesi Yönetici ve Başhekim Op. Dr. Aydın Er, Yoğun Bakım Servisleri'nin tüm dünyada hastanelerin, sağlık sektörünün gözbebeği konumunda olduğunu ifade ederek, "Hastaların çok uzun süre yaşam destek cihazlarına bağlı olarak bu birimlerde yatıyor olmasından ve kolaylıkla boş yatak bulunamamasından dolayı bu servislerin önemi ve değeri çok yüksektir. Alaşehir Devlet Hastanesi'nde bir ay içinde tüm polikliniklerde bakılan hasta sayısı 30.000 civarında olup acil servisinden ileri merkeze sevk edilen hasta oranı yüzde 0.7 'dir ve sevk edilen hastaların çoğunluğu yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle ve koroner anjiografi ihtiyacı nedeniyle kalp damar cerrahisine olmaktadır. Artık yoğun bakım yataklarımız boş olduğu sürece 1. ve 2. basamak yoğun bakım tedavisi gereken hastalar Alaşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi edilecektir. 3. Basamak yoğun bakımlar sadece eğitim ve araştırma hastanelerinde olup bu özellikteki hastalar mecburen sevk edilecektir." dedi.
Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, yaptığı konuşmada, "Hastanemiz 200 yataklı, 29 tane uzmanımız var. Her branşta en yeni teknolojiler kullanılıyor. Hastanemizden sevk olayı yok denecek kadar azalmıştır. Bu gün hizmete giren yoğun bakım ünitemiz 10 yataklı olup, ihtiyaç halinde 20 yataklıya çıkarılabilecek kapasitemiz var. Devlet yaklaşık 50 milyar TL harcayarak, Alaşehirliler'e bir nimet sundu. Sizler de bu hastanenize sahip çıkın, yaşatın" diye konuştu.
TEKERLEKLİ ARABA VERDİ
AK Parti Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş Alaşehir TEDAŞ’tan emekli olan ve geçtiğimiz yıl şeker ve yüksek tansiyona bağlı olarak, ani felç geçirerek, belden aşağısı tutmayan Yusuf Sağdıç’ça (65) tekerlekli araba verdi. İki çocuk babası Yusuf Sağdıç geçtiğimiz yıl felç geçirerek belden aşağısı tutmaz hale gelmişti. Yusuf Sağdıç, "Felç olmam nedeniyle rahatsızlandım. Evimden dışarıya çıkamıyordum. Tekerlekli araba ile bundan sonra evimden çıkarak, toplum içerisine girebileceğim için çok mutluyum" dedi.
Muzaffer Yurttaş, "Hükümet olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sadece Manisa’da geçen yıl 650 adet tekerlekli araba verdik. Bu yıl da dağıtmaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni torba yasada özel sektörün çalıştırdığı her özürlünün tüm sigorta primlerini devlet ödeyecek" diyerek özürlülere sevinçli bir haber verdi.

Editör: TE Bilişim